OURGROUND
No Comments

Rose’s Cantina – Mexicaanse keuken voor de smulpaap

Fajita’s druipend van de gesmolten kaas, gegrilde mais die zo lekker tussen je tanden blijft zitten en taaie nacho’s met guacamole die vaak niet eens meer naar avocado smaken zijn gerechten die in mijn hoofd poppen als ik aan de Mexicaanse keuken denk. Dat is niet vreemd, want dit Tex-Mex-aanbod wordt vaak wereldwijd aangeboden door (halve) fast food ketens. Mijn kennismaking met de verrassende en bovenal verrukkelijke gerechten van Roses Cantina heeft mijn beeld van de Mexicaanse keuken totaal veranderd: De Mexicaanse keuken is namelijk zeer geschikt voor de fijnproever, lekkerbek en smulpaap onder ons!

Bij Rose’s Cantina wordt uitsluitend met verse producten gewerkt. En dat merk je direct: de Lobster a la plancha, een gerecht van kreeft met een mango salsa is verrukkelijk. De kreeft is gemakkelijk uit zijn kreeftenlijf te halen (altijd fijn als je niet hoeft te peuteren met een notenkraker of fonduevork) en in combinatie met de mango en koriander een heerlijk gerecht. Ook de Potato Cake van koriander, (zoete) aardappel en bieten blijkt een heerlijkheid. Naast al deze bijzondere gerechten kan je bij Roses Cantina ook terecht voor de meer traditionele Mexicaanse gerechten als een Beef Taco, Chili Con Carne en Enchiladas. Jolien en ik proberen vrijwel de hele kaart en alles is even lekker! Wanneer keer op keer de borden leeg worden terug gebracht, de bediening ons vreemd aankijkt en zich duidelijk afvraagt waar wij met ons maatje 172 al dat voedsel laten, komt de kok ons vertellen dat het ‘ok’ is als we gerechten niet helemaal opeten. Hij wilt ons tenslotte alles laten proeven en het is ‘normaal’ als culinair blogger om een hapje te nemen van de gerechten en de borden vervolgens terug te sturen naar de keuken. Fijn dat hij ons wilde geruststellen, maar het eten is zo lekker dat we niks willen laten staan en daarnaast is voedselverspilling sowieso een no-go. Jolien en ik doen dus de bovenste broekknoop open en kanen de hele avond alsof er morgen mogelijk een voedseltekort ontstaat.

Mocht je nog niet overtuigd zijn om snel een tafel te reserveren bij Rose’s Cantina (wat ik me niet kan voorstellen), dan kan de bar je misschien overtuigen. Want ook de bijzondere grote zeegroene bar is een bezoek waard. Aan deze bar worden de heerlijkste cocktails geserveerd terwijl je naar de fijne deuntjes van hun plaatjesdraaier kan luisteren. Om een aantal van mijn favoriete drankjes te noemen: Zombie (bom van verse citrusvruchten met rum), Dutch en Stormy (ginger bier met Jenever) en niet te vergeten het grote aanbod van de beste tequila merken! Met de heerlijke keuken, mooie bar en de urban meets Mexican inrichting is Rose’s Cantina een super plek om etend en drinkend het weekend in te luiden.

Wat: Rose’s Cantina
Waar: Reguliersdwarsstraat 38, Centrum
Waarom: omdat Mexicaans eten heel lekker kan zijn en je ook voor een liquid dinner bij Roses Cantina aan het juiste adres bent
Website: Rosescantina.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top