OURGROUND
1 Comment

Rum Baba

IMG_1841 IMG_1844 IMG_1842 IMG_1845

Al weken loop ik tegen de OURGROUND-moppies op te scheppen over Rum Baba. Dit is namelijk precies het koffietentje dat je bij jou om de hoek wilt hebben. Waarom? Het is relaxed, mooi, leuk en van deze tijd.

Relaxed omdat er aardige mensen werken en de gasten zijn een leuke mix van Amsterdammers. Van de hipster en de thuiswerker (een sexy architect waar ik stiekem mee zit te flirten) tot de Watergraafsmeermama in King Louis jurk (sexloos! Moet verboden worden!). Mooi omdat de inrichting warm en knus is. Ik vind de blauwe vloer cool en je kan heerlijk de straat in koekeloeren door de grote ramen. En van deze tijd omdat ze veel biologisch, verantwoord en ‘home made’ eten hebben.

Het getoaste bananenbrood met boter is bijvoorbeeld één van mijn favorieten. Bananenbrood verkopen ze tegenwoordig bij al die hipstertenten maar ik krijg vaak een droge plak voor mijn kiezen. Niet bij Rum Baba, daar is hij heerlijk smeuïg met een dikke laag roomboter.  Maar niet alleen daarvoor moet je hier naartoe. Toen ik vandaag een broodje avocado met tomatentapenade nam, wist ik dat ik de hele kaart ga proberen. Avocado is al sowieso lekker maar ik had nooit gedacht dat dit een goede combinatie zou zijn met tomatentapenade. Wat is dat lekker zeg. Daarna deelde ik nog een stukje cheesecake met bosvruchten. Hmmmmmm. Zou het kunnen dat bij deze tent werkelijk alles wat je eet verrukkelijk is?

Niet alleen het eten, maar ook de koffies zijn goed en de thee wordt in een mooi theepotje geserveerd. Dan valt me op dat de muziek fijn is; en dat is bijzonder, meestal erger ik me aan muziek in koffietentjes. Het moge duidelijk zijn: ik ben fan. Jammer dat ze alleen overdag open zijn en geen alcohol verkopen; anders was ik er helemaal niet meer weg te slaan.

Wat: Koffiezaak Rum Baba
Waar: Pretoriusstraat 33
Waarom: Omdat het echt een heerlijk koffiezaakje is.
Website: facebook.com/rumbaba

 

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. Pingback

    URL

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top