OURGROUND
No Comments

Run baby run

VP running girl We run amsterdam

Ongeveer 4 miljoen Nederlanders rent wel eens een rondje. De makkelijkste manier van bewegen, iedereen met twee intact zijnde knieschijven zou het moeten kunnen. Je stapt je deur uit en je staat in je eigen ‘outdoor gym’, het enige dat je nodig hebt is een paar goede hardloopschoenen en voor de dames  (zeker vanaf een flinke cup C) een goede sportbeha. Sterker en fitter worden in zowel je ‘body’ als je ‘mind’, runners ‘high’, ‘higher’, ‘highest’ bereiken. Klinkt eenvoudig en gezien die bonte stoet van lopers in het Vondelpark voor iedereen weggelegd.

Maar hoe dan? Hier mijn (soort van) succesverhaal van zero naar runners high. Een aantal jaren geleden (zoals dat vaak gaat met ‘working girls’ op een kantoor achter een computer) liepen mijn weekenden van vrijdagmiddagborrel met bier en bitterballen over in cocktailhours op zaterdagavond naar het zondagmiddag-after-weekend wijntje. Een sprintje naar een tram werd steeds lastiger. Ik ging de akelige confrontatie aan met spiegel en weegschaal. WTF happened, wie was die Teletubbie? Er moest wat gebeuren.

Hardlopen leek me de meest makkelijke manier van exercise. Ik dacht nog wel iets van een basisconditie te hebben maar na een luttele 5 minuten hobbelen stond ik als een hijgend hert te puffen en te steunen, de wanhoop nabij. 

En toch na 5 minuten volhouden, kwamen best snel 10 minuten , een kwartier, half uur, verhip ik kan een uur achter elkaar rennen en inmiddels  6 Dam tot Dam lopen, 10 1halve marathons, 4 hele marathons en ontelbare rondjes Vondelpark verder ben ik verslaafd! Ik loop, ren, run, jog, trim de hele stad door, langs de Amstel, via Carré naar de Nieuwmarkt, over de Oude Schans, langs het Scheepvaartmuseum richting de Eilanden, via Oost over de Nesciobrug, onder het Rijksmuseum door, zigzaggend tussen de toeristen naar het Museumplein. Amsterdam, de mooiste outdoor gym ter wereld.

IMG_0933 marathon NY

De kilo’s zijn eraf en ik ben op en top in shape. Ik voel me sterk en fit in zowel body als mind en doordat ik altijd buiten sport zie ik er het hele jaar uit alsof ik net op vakantie ben geweest. En is mijn leven nu saai? Houd ik er nu een Rens Kroesiaanse  lifestyle op na met alleen maar boerenkoolchips en tarwegrasshakes? Hell no, sex, drugs, rock en roll en hardlopen.

De sex gaat fantastisch want mijn conditie is op super niveau. Topsport tussen de lakens, nooit moe en voor alles te porren. Door de korte spieren schiet het af en toe in mijn hamstring wat dan voor hilarische momenten zorgt. AAAHHH…geef tegendruk, geef tegendruk…nee, niet zo tegendruk….

Met hardlopen maak je je eigen endorfines, serotines, dopamines aan. Je eigen natuurlijke drugs voorhanden…vlak voor een goed feestje, even de turbo er op in het park en je gaat keihard en the day after geen downer te bekennen.

Hardlopen en G&T: the perfect match. Sinds ik veel loop kan ik een stuk meer hebben qua drank en nachtelijk avontuur. Na een goede avond met toch net dat ene ‘Hendricksje’ teveel en maar een paar uur slaap, loop ik de brakheid de volgende dag er gewoon weer uit.

Kortom: Iedereen kan hardlopen en met een beetje doorzetten komt er een moment dat je de ‘hoogte’ bereikt. Dus trek je stoute (hardloop) schoenen aan en kom in beweging. Heb je een beetje hulp nodig? Soul2Soul Running trekt je van de bank en neemt je mee. De eerste 5 likes krijgen een hardloopsessie met mij en daarnaast geef ik er ook nog 1 weg onder de overige likes op facebook. Work that body :-). 

logo s2sWie: Katja, natural born Amsterdammer en endorfineverslaafde
Wat: Running is life with the volume up
Website: soul2soul running

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top