OURGROUND
No Comments

SALSA SHOP – MEXICAANS FAST FOOD

OURGROUND Salsa Shop 2        Salsashop OURGROUND 1

Sinds anderhalve maand zit Salsa Shop in Amsterdam. Een hippe fastfoodketen met Mexicaans eten. Of in de woorden van Salsa Shop zelf: Good Food, Fast. Heel eerlijk: ik word niet direct heel warm bij het woord Mexicaans of fastfood. Het doet me altijd een beetje denken aan de etentjes in mijn studententijd: hop een paar pannenkoeken, bonen, gehakt, rode saus en groenten. Dikke kwats crème fraiche en guacamole erop, rollen en eten maar. Toch werd ik bij het zien van de flitsende website nieuwsgierig. Met de belofte van “een nieuwe standaard voor fastfood, met snelle verse Mexicaanse gerechten met de meest smakelijke en natuurlijke ingrediënten”. Kom maar op!

Eenmaal binnen bij Salsa Shop worden we vriendelijk ontvangen door een van de verrassend jonge oprichter; Louis. Na een aantal reizen door Mexico en een paar jaar in de States gewoond te hebben ontdekte Louis met 3 vrienden de echte smaak van Mexicaans eten, in tegenstelling van wat ze in Amsterdam voorgeschoteld kregen. Dus wat gingen deze (koor)knaapjes doen na hun studie? Salsa Shop beginnen! En dat vind ik best stoer.

      OURGROUND Salsa Shop 3        OURGROUND Salsa Shop 5

We krijgen een schaal met verschillende fajita’s met groente, pulled pork, kip en rund geserveerd. Daarbij 7 sausjes, oplopend van mild naar pittig. Toegeven; dit is een stuk beter dan mijn oude studentenhap. Je proeft dat de ingrediënten vers zijn, de pulled pork is echt heerlijk. Daarbij serveren ze goede Mexicaanse biertjes, frozen Margarita’s (#OMG) en huisgemaakte limonades met limoen en komkommer. Ook vega’s/vegans/glutenvrij’ers kunnen hier terecht, het personeel weet precies wat je wel en niet mag eten. Salsa shop is met behulp van een architect tof ingericht met mooi gemaakte meubelen en Mexicaanse spullen om het geheel sfeer te geven.

Toch zou ik hier niet gauw een eerste date mee naartoe nemen: je eet met plastic bestek en een fajita charmant in je mond krijgen is een kunst op zich. We raken aan de praat met twee studenten (ha!) naast ons. Voor hen is Salsa Shop de ideale spot. “Ik kook überhaupt nooit, daar heb ik geen tijd voor en geen zin in. Ik wil gewoon snel lekker eten zonder teveel gedoe”. Waar is de tijd gebleven dat ik me dat financieel en calorie-wise kon veroorloven?

Salsa shop is donderdag tot 01:00u geopend en vrijdag en zaterdag zelfs tot 03:00u ‘s nachts. Dus voor een avondje romantisch tafelen moet je ergens anders zijn, maar als tussenstop voor de bios of het theater, of al kruipend vanaf het Rembrandtplein is dit een fijne spot als variatie op de snackbar of Wok to Walk.

Wat: Salsa Shop
Waar: Amstelstraat 32
Waarom: altijd maar friet na het uitgaan gaat ook vervelen
Website: salsashop.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top