OURGROUND
2 Comments

Sama Sebo – De Amziaat

Asian food is fantastisch. Ik heb me al eerder uitgelaten over mijn kwijlgedrag als er een bord dampende dim sum dan wel rice noodles voor mijn kanter staat. En dat is niet zomaar. Want van een verslaving is tegenwoordig wel te spreken. Mijn nieuwste favoriet is trouwens wel van een totaal ander kaliber. Hier geen rode flosjes aan gouden leeuwenkoppen, geen porseleinen visdecoratie en een menukaart die je voor de verandering wel kunt lezen. Amsterdamse gezelligheid met een Aziatisch tintje. Ik noem het Amziatisch.

Want bij Sama Sebo is het thuiskomen. Wie hier de gordijnen opzij schuift en naar binnen treedt heeft geen flauw benul dat hier de lekkerste rijsttafel van Nederland geserveerd wordt. Het interieur lijkt op dat van een oer-Amsterdamse bruine kroeg. Een hele sjieke weliswaar. Al het mannelijk personeel draagt voor de gelegenheid namelijk een vlinderdasje en de tap blinkt zo hard dat je er met gemak je gebit op verdwaalde stukken atjar kunt checken.

Een van deze nette doch olijke dandy’s begeleidt ons naar de beste plek van de zaak: de bar. Wijn en pils staan binnen een seconde voor onze neus. Het is duidelijk; ze dulden hier geen dorst. Waar ze wel van houden is snelheid. Onze keuze wordt zeer rap opgenomen en ook de door ons bestelde rijsttafel met extra satésaus is er als de brandweer. Hartstikke fijn, want het water liep ons al in de mond. De Indonesische lekkernijen worden dan ook in rap tempo verorbert. Dit is de hemel. Helaas knalt mijn broeksknoop open en moest ik na dit koningsmaal vrijwel direct gestrekt op de bank om te herkauwen. Geen punt, want zo kan ik des te langer genieten van dit Amziatische topmaal. 

Wat: de perfecte mix tussen Amsterdams en Aziatisch
Waar: P.C. Hooftstraat 27
Waarom: the best of both worlds in your belly
Website: samasebo.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top