OURGROUND
10 Comments

Selfie 2.0

Al enige tijd ben ik uitgekeken op de saaie witte muur die toch alweer een jaar mijn inmiddels niet meer zo nieuwe kamer ontsiert. Maar het was moeilijk om tot een beslissing te komen wat ik aan die muur kon doen. Ik studeer niet meer, dus met IKEA-meuk zoals de skyline van NY, kan ik niet meer aankomen. Ook probeer ik het imago van een creatief persoon hoog te houden dus een (strook) behang of standaard fotocollage kan eigenlijk ook niet. En toen was daar de oplossing: Kunstenaar X (helaas wil de kunstenaar anoniem blijven, wegens onverklaarbare redenen).

Kunstenaar X is een mixed media artist uit Amsterdam. Van linnen doeken, kledingstukken tot auto’s: hij weet elk item tot een meesterwerk te beschilderen. Hij is het meest bekend door zijn prachtige pop-art vrouwenportretten met felle kleuren. Maar ook de grachtengordel van Amsterdam heeft hij op doek vastgelegd. Het bijzondere aan zijn werk is dat je niet alleen een van zijn prachtige kunstwerken kan kopen, je kan er ook een van je eigen kop bestellen. Een beetje zelfingenomen is het wel. ‘Selfie’ was het woord van 2013 omdat we massaal foto’s van onszelf op elke mogelijke (social) site plaatsten. Waarom zouden we dan niet onze muur mogen versieren met een mooie selfie? Zo gezegd, zo gedaan.

Na een aantal maanden sparen en mijn verjaardag afwachten was daar dan de ontmoeting met the man himself. Je mag namelijk van tevoren aangeven welke kleuren je graag wilt terugzien, welke werken van Kunstenaar X je aanspreken en je mag zelfs tekens en andere dingen bedenken die hij dan verwerkt in het schilderij. Bij mij kreeg hij een hele waslijst met eisen zoals dat de zijkanten zwart moesten worden, bankbiljetten verwerkt moesten worden van de landen waar ik gewoond heb en dat ik graag een peace en infinity teken verwerkt wilde zien (wat je overigens vergeten bent Kunstenaar X, foei!). Na twee maanden mocht ik het kunstwerk ophalen. Een prachtig staaltje zelfverheerlijking.

UPDATE: Reactie van Kunstenaar X op het ontbreken van het peace en infinity teken: “Ik moet in eerste instantie natuurlijk helemaal niks maar ik probeer rekening te houden met je wensen.” 

Wat: zelfverheerlijking voor op de muur
Waar: op een kale muur
Waarom: omdat we klaar zijn met IKEA-meuk
Website: Anonymous KunstenaarsSelfie

About the author:
Has 91 Articles

10 COMMENTS
 1. Daphne

  Hi Milou, awesome schilderij!! De website ‘so selfie’ lijkt niet te werken en van de anonymous kunstenaars word ik niet veel wijzer.. kan je me in contact brengen met de kunstenaar van je schilderij :)?

 2. Milou

  Hi Daphne!

  Bedankt voor het compliment. Ik ben zelf ook extreem blij met het schilderij! Ik ga jouw e-mail adres doorgeven aan de kunstenaar en hem vragen of hij contact met je wilt opnemen aangezien hij anoniem wilt blijven.

  Groet,

  Milou

 3. Sjee

  Een selfie is een selfie als het portret is genomen door de persoon die staat afgebeeld op het portret. Is een zelfportret laten schilderen door een kunstenaar dan wel een selfie…?

  1. Milou

   Tja, dat is inderdaad een lastige vraag. Het is wel een portret van jezelf en door jou aangekocht. Geen pure Selfie maar wel een Selfie 2.0?

   1. Sjee

    Selfie 0.5, zou ik zeggen 😉

 4. Joyce

  Hi Milou,

  Zou je mijn mailadres ook door willen geven aan de kunstenaar? Ik wil ook zo een schilderij!!

  Alvast bedankt!

  Groeten Joyce

 5. Marit

  Hi! ook ik ben al een tijd op zoek naar de mysterieuze maker van deze schilderijen. Zou je mij zijn email kunnen geven?

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top