OURGROUND
1 Comment

Sexloze trend: Wielrennen

Schermafbeelding 2016-06-08 om 16.19.36

Tot zo’n vier jaar geleden vond ik het stom, sexloos en alleen maar iets voor debiele oude mannen: wielrennen. Maar toen ik voor het eerst op de racefiets stapte was ik om. Waarom is op een fietsje zitten in lycra en proberen zo hard mogelijk te gaan zo leuk? Hier een kort overzicht met plussen en minnen over wielrennen:

+
Ben je een hardloper en vind het lekker dat je in de buitenlucht bent en een frisse neus haalt? Dat is bij wielrennen tien keer beter. Je bent zo de stad uit en zit dan tussen de weilanden, koeien en molens. En andere wielrennerds. Maar daar straks meer over. Wielrennen en hardlopen hebben nog een overeenkomst: het zijn allebei duursporten. Met als voordeel dat je wielrennen van een half uur tot aan een hele dag kan doen. Dat is met hardlopen ondenkbaar.


Als #fitgirl kan je nog wel coole selfies posten, maar de wielrenfiets is alles behalve sexy. Het begint al met het lycra dat je aantrekt (en wat wel echt onmisbaar is). Je ziet ieder putje en rolletje. Ik moest ook een behoorlijke drempel over toen ik voor het eerst met de boyfriend op de wielrenfiets stapte. Hallo rollen, boobies en putjes.
+
Als je eenmaal de schaamte voorbij bent dan is het wel echt heel erg leuk om met je lief te doen. Ook met vriendinnen trouwens; want je kan (als je een keer niet wil beuken maar wel wil bewegen) goed bijkletsen.

schaduw


De hongerklop. Een vriendin begint uit voorzorg al na een kwartier op de fiets met het eten van een snelle Jelle. Voor het geval dat. Want een hongerklop is echt blergh. Pap in je knien en je weet echt niet meer hoe je thuis gaat komen. Daarom heb ik altijd een banaantje mee (in die hippe zakjes achterop je shirt). Of ik neem wat anders te snaaien mee.
+
Je kan natuurlijk ook ergens stoppen. De theetuin in Ilpendam is een topplek om te pauzeren; heerlijke koffie en zelfgemaakte taart.


Het blijft een sport waarin mannen zich graag willen bewijzen. Ze snijden je af als je rustig jouw rondje Hoep fietst, ze roepen te hard en willen laten zien dat ze heul goed zijn door even rechtop met losse handen jou in te halen. Blergh. Ik heb een hekel aan dat soort types.
+
Andersom is er ook niets leukers dan mannelijke fietsers te jennen. Tijdens een tourtocht hebben een vriendin en ik eens een hele tijd aan kop van een peleton gereden met achter ons allemaal mannen. Kunnen de macho’s niet uitstaan, heel erg grappig. Dus wil je ze jennen? Lekker inhalen en voor ze gaan rijden. Houd ze trouwens wel te vriend: met een lekke band zijn ze onmisbaar (bandje verwisselen kan ik nog steeds niet).

+++
En dan misschien wel het aller- allerlekkerste aan wielrennen: van een rustig rondje bijkletsen tot een paar uur beuken en je rottrappen: je hebt altijd een voldaan gevoel als je thuiskomt. En daar komt nog bij dat je ook nog vaak een kleurtje hebt gekregen en flink wat calorieën hebt verbrand (zo’n 500 tot 1000 per uur). Bij welke andere sport verbrand je zoveel calorieën, krijg je een kleur en kan je ook nog eens met anderen doen? Top dus, dat wielrennen.

Wat: Wielrennen
Waar: Rond hoep, rondje Noord, of ga meteen voor een Col in Frankrijk
Waarom: Shape, tan en lol
Website: http://www.vrouwenwielrennen.nl

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top