OURGROUND
No Comments

Een klein beetje Amsterdam in Haarlem

Oud-Amsterdamse Simone Hulst is momenteel woonachtig in Haarlem, het kleinere zusje van onze mooie stad Mokum! Zij blogt er al lekker op los voor Haarlem City Blog, maar zal altijd op de hoogte blijven van wat ze heeft achtergelaten in Amsterdam. Nu probeert ze haar roots ‘alive’ te houden en zoekt ze voor ons naar een beetje Amsterdam in Haarlem. 

Seymour Haarlem Ourground

Uit de stal van Lion Noir, Nacional en Jimmy Woo is daar: Seymour! Een nieuwe cocktailbar/restaurant in Franse sferen. Gelegen aan de Korte Veerstraat 1 te Haarlem. Haarlem? Maar deze blog gaat toch over Amsterdam? Absoluut, maar in ’t Haarlemse kan het soms ook als Mokum aanvoelen. Helemaal bij Seymour.

Als ooit Amsterdamse liep ik de nieuwste tenten, openingen en feestjes af in ‘mijn’ stad. Nu ik in Haarlem woon vind ik balans en word ik minder afgeleid. Dat beamen meerdere import Amsterdammers met mij, die rust is best lekker en je krijgt meer waar voor je geld op vastgoedgebied! Vanuit hier is het strand en Amsterdam om de hoek, dus je hoeft niets te missen voor het geval je een bad case of FOMO ervaart. Maar stiekem ben ik wel blij met een beetje Amsterdam op loopafstand!

Seymour ourground

De Haarlemse ondernemers Casper Bandt en Ray Waasdorp hebben de handen ineen geslagen om samen met de welbekende Casper Reinders een pracht van een zaak te realiseren. “Meer uit frustratie en bij gebrek aan, is dit idee ontstaan. Een warme en gezellige tent die niet ook als club dient. Waar je een goede bar bite kunt krijgen en kunt neerstrijken voor een mooie borrel,” vertelt Casper B. mij. De voormalig manager van BoCinq, Ray, voegt daaraan toe dat er op de begane grond geborreld kan worden. Het pand was ooit als warenhuis bedoeld, dus je zit als het ware in een etalage, ideaal voor je dagelijkse portie ‘mensen kijken’. Op de eerste verdieping kan er gedineerd worden. In het restaurant neem je plaats op groen lederen banken, achter marmeren tafeltjes waar de Heinz ketchup al op klaar staat. (LIKE!)

foto 2 (1)

De cocktails zijn uitmuntend (mag ik constateren als cocktail fijnproever) en zo ook de wijnen. Er zal geen schreeuwerige DJ staan, want de muziek mag niet leidend zijn maar sfeer verhogend. Afleiding genoeg vanwege het ‘hot gehalte’ van de barmannen. De happen die ik heb mogen ervaren, op de pre-openingsavond, waren ver boven mijn verwachting: niets geen hamburgertje, maar zeer verrassende combi’s met verse vis en oesters!
foto 1 (1)

Take the plunge en ervaar het zelf: Amsterdam in Haarlem @ Seymour.

Wat: Seymour brasserie & cocktailbar
Waar: Korte Veerstraat 1, Haarlem
Waarom: doe eens gek en verlaat je stad voor een avondje Haarlem
Website: seymour.nl

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top