OURGROUND
No Comments

Shoeless closing weekend

283686_479163688762197_1497138200_n

Dikke tranen. Het fijnste festival aller tijden stopt ermee: Shoeless! Wat in 2007 begon als een huiskamerfeestje van vrienden voor vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een megapopulair en internationaal festival. Hoe cool is dat?

Maar dus niet voor lang. Deze festivalrakkers stoppen op hun absolute hoogtepunt. Waar voor mij de Shoeless avonturen begonnen op het magische Rijk van de Keizer met het intieme AMFI theater (zo ook mijn dansoptreden op bovenstaande foto), ging het door op het intieme Ruigoord. Van mij voor jou: drie redenen waarom je het Shoeless Closing Weekend, op 4 en 5 juni NIET mag missen:

1 De magie die Shoeless heet
De allerlaatste kans om de magische sfeer van Shoeless te proeven. De line-up is altijd een mysterie waardoor het niet om de grote namen draait, maar om het totaalplaatje. Dus geen hysterisch gegil voor fameuze dj’s maar alleen maar chille mensen die zin hebben in een feestje. Een mooie mix van moderne hippies, de inwonende (en inmiddels soms bejaarde) hippies, jonge festivaljongens en meisjes, die-hard Shoelessfans en een paar verloren kakkers.

2 Dansen met je blote voeten op het gras
Cliché, maar hoe fijn is dat. Met het uitdoen van je schoenen verlies je gelijk een stukje ego. Niet de meest charmante poten? Sloffen of andere creatieve oplossingen worden gedoogd.

3 Find your inner hippie
Geen dikke dranghekken rondom de podia. Geen potige beveiliging. Het is zoeken naar de muntjeskraam, want dat staat er niet megagroot op. Knusse in elkaar getimmerde barren en overal mogelijkheid tot verdwalen in verborgen huiskamertjes, caravans met gezellige waarzegsters en ander creatief gespuis. Shoeless is vrijheid en blijheid. Als je nog een stukje hippie-heid zoekt, vind je dit gegarandeerd op dit feestje op Ruigoord. Dat je nog wel eens een half uur op een drankje staat te wachten bij de bar neem je dan voor lief.

Wij zijn er in ieder geval bij, voor nog een geweldig avontuur voor de aller-aller laatste keer. Shoeless ik ga je missen!

PS: zaterdag is voor de ticketswoppers, maar er zijn nog zondagtickets

 

Wat: Shoeless Closing Weekend
Waar: Ruigoord
Waarom: Omdat dit belachelijk fijne feest ermee gaat stoppen en dansen op blote voeten toch het allerfijnst is
Website: shoeless.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top