OURGROUND
No Comments

Slikkend je libido opkrikken

 

De mooie zomer is nu echt voorbij. Tijd om jezelf voor de open haard te zetten met een goed glas rode wijn. De gure wind en waaiende bomen zijn genoeg redenen om binnen op de bank te ploffen en je voeten in je favoriete pantoffels te steken. Er ontbreekt hier echter nog een ding.

En dat is je wederhelft.

seksloosWij vinden dat de donkere maanden de sfeer ademt van warmte, knusheid en liefde. Niets is toch fijner dan fluitend door de herfst en de winter heen te fietsen. Terwijl de zomer bij velen zinnenprikkelend werkt om elkaars liefde te complementeren in bed, geldt dit zeker niet voor iedereen tijdens deze jaargetijden. Wij kunnen ons er niet helemaal in vinden, maar volgens een Nederlands onderzoek kan seks velen maar weinig bekoren tijdens de herfst. De kou is voor vrouwen een van de redenen om minder seks te hebben. Maar ook mannen kunnen last hebben van libidoverlies. Wij vrouwen kruipen volgens dat onderzoek graag tegen een warm lijf aan tijdens de koude maanden, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Nou, poe. Zijn we echt zo saai in bed tijdens deze maanden? Tijdens de feestdagen, met name te danken aan de alcohol die door onze aderen vloeit, blijken we dan weer wel zin in seks te hebben.

Maar dit moet beter kunnen. Of het deze herfst beter gesteld is met ons libido is nog de vraag. Maar wees niet getreurd. Voordat je een seksuele winterslaap in gaat moet je weten dat er een andere oplossing is dan jezelf ’s avonds vol te gieten met flessen rode wijn of whisky.

Wist je bijvoorbeeld dat vitaminen, mineralen en antioxidanten heel belangrijk zijn voor voldoende en gezond sperma en voor het libido? Als je jouw seksdrive en je spermakwaliteit een opkikker wil geven, moet je het lichaam voorzien van de juiste brandstof. Ons Westerse voedsel heeft vaak een gebrek aan voldoende voedingsstoffen en daardoor kan je beter supplementen aanschaffen. Juist. Gelukkig hebben wij al voor je uitgezocht welke vitaminepotjes jij in huis moet halen.

vitamines

Vitamine B-complex
Alle B-vitaminen helpen bij mannen een te hoog gehalte aan oestrogeen te voorkomen en het testosterongehalte te verhogen. Vrouwen hebben een lager testosteronniveau dan mannen, maar dit niveau is net zo belangrijk voor hun libido als voor de man. Met een testosterontekort heb je immers de seksdrive van een dode slak.

Vitamine E
Deze vitamine wordt aangeduid als de seksvitamine. Deze vitamine is een krachtig anti-verouderingsmiddel en is vereist voor de synthese van hormonen. Deze vitamine speelt een rol bij het herstellen van de mannelijke potentie. Dus mannen doen er sowieso goed aan om vitamine E in huis te halen.

Magnesium
Dit mineraal is belangrijk voor de aanmaak van verschillende geslachtshormonen. Verder draagt dit mineraal ook bij aan de algemene energievoorziening van ons lichaam. Energie die we hard nodig hebben voor steviger geslachtsverkeer.

Selenium
Nog een belangrijk mineraal voor de spermaproductie. Mannen verliezen naast zink veel selenium door de zaadlozingen. Dus mannen die veel zaad lozen kunnen nog wel eens te maken krijgen met plotselinge terugval in hun erotische topprestaties.

Zink
Bij iedereen wel bekend. Denk maar aan oesters. Maarja, de kans dat jij elke avond een oester wegslurpt achten wij vrij klein. Zink is nodig voor de aanmaak van testosteron en dopamine. Testosteron is naast de seksdrive ook nodig voor gezond en genoeg sperma. Dopamine is de neurotransmitter die zorgt voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat om te genieten van seks. Het mannelijk libido schijnt hier gevoeliger voor te zijn dan het vrouwelijk libido. Maar het vrouwelijk libido wordt ook opgekrikt door zink. Als je zin hebt om voor de seks in de weer te gaan met zakken oesters, wij houden je niet tegen. Maar wij kopen gewoon een potje zink. Amsterdam heeft een gevarieerd aanbod aan vitamineshops. Wij kiezen voor de betere natuurwinkels, omdat supplementen uit deze winkels goed herkend worden door je lichaam. Op die manier kunnen ze hun werk beter uitoefenen. Je wil immers geen synthetische stoffen of E-nummers in je vitaminepil.

Onze favoriete winkel is “The Soulsister Vitamins” op de Elandsgracht. De eigenaar van deze winkel weet van alles over gezondheid en wil je daar graag in advies van voorzien. Vitaminestore is ook een fijne winkel met vijf vestigingen in Amsterdam. Persoonlijk advies staat hoog in het vaandel bij deze shops, en ze hebben een heel breed assortiment. In deze winkels vertellen ze je graag meer over hoe je dat kwakkelende libido weer terug in het gareel kunt krijgen. Bij deze winkels heb je sowieso al deze bovenstaande vitamines en mineralen in natuurlijke vorm, zodat jullie weer seks hebben zoals God het niet bedoeld heeft.

bebioDeze twee powervrouwen, Liselotte en Willemijn, hebben een jaar geleden bebio.nl gelanceerd. Een platform waarop ze iedereen in steden willen inspireren tot een gemakkelijke bewuste lifestyle. Ze organiseren onder andere detox/yoga reizen en hebben we net het eerste e-book gelanceerd. Ze worden geholpen door hun stagiaire Suze.

 

 

 

 

 

 

 

Wat: vitaminen & mineralen
Waar: The Soulsister Vitamins
Waarom: zodat je weer seks hebt als beukende konijntjes in plaats van dode slakken
Website: BeBio.nl, thesoulsister.nl, vitaminstore.nl

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top