OURGROUND
No Comments

Soepie? Ja met ballen!

voldaan3Drie maanden geleden ben ik mijn oh zo geliefde buurtje ‘De Pijp’ uit verhuisd om te gaan hokken in de ‘Helmersbuurt’. Prachtig mooie buurt, maar naar mijn gevoel een tikkeltje saai op het gebied van food. In De Pijp kende ik elke eetgelegenheid op mijn duimpje en in de Helmersbuurt voelde ik me toch wat verloren. Als food addict ging ik direct op zoek naar nieuwe parels binnen een straal van 5 minuten die mijn hongerige trek kunnen stillen. In mijn zoektocht kwam ik heel wat tentjes tegen , waarvan 1 in mijn favorietenlijstje terecht is gekomen. Deze parel wil ik jullie niet onthouden: ‘Voldaan’.

In de leukste straat van oud-west, de Jan Pieter Heijestraat, vind je Voldaan. Voldaan serveert soep met ballen. De tijd van soep uit een zak of blik is vanaf nu voorbij, de soepen van Voldaan zijn te lekker om je smaakpupillen nog langer te pijnigen met die troep. Het concept is simpel, heerlijk en eerlijk: wisselende vegetarische soepen, met daarnaast (dus niet er in) verschillende soorten ambachtelijke ballen (vlees of vega) en home made dips, sauzen en/of chutneys. Je krijgt dus je gekozen soep met daarnaast je gekozen ballen. Over die ballen komt een heerlijke saus of chutney en daarnaast komt een home made dip. Als kers op de taart krijg je 2 speltboterhammen om lekker mee te soppen en te dippen.

voldaan2

De soepen veranderen met het seizoen, zijn zoveel mogelijk biologisch/glutenvrij/lactosevrij en hebben invloeden van all over the world. Zo hebben ze regelmatig een Mediterraans & Aziatisch tintje en daar word ik als pinda heel blij van. Mijn favoriet: de boeren linzen soep met ambachtelijke runderballen in tomatensaus en een frisse dip van groene peper en koriander. Ik lepel nog net niet door m’n kom heen, maar ik lik de kom wel af!

Geen grote soep fan? Niet getreurd, ze hebben ook gezonde en heerlijke salades en sandwiches.
Bij Voldaan kun je ook afhalen dus als je ’s avonds geen zin hebt om te koken kun je tot half 9 een soepie scoren. Op naar de Helmersbuurt allemaal!!

IMG_5432Charis, het moppie van deze week is een chick met ballen! Ze eet wekelijks in de nieuwste en beste restaurants van Amsterdam, tovert met haar gevoel voor stijl elk huis om tot een paleis en o ja ze is stiekem ook nog bankier. 

Wat: Voldaan, soep met ballen
Waar: Jan Pieter Heijestraat 121
Waarom: Omdat de Helmersbuurt toch echt wel parels heeft en soep super lekker en gezond is
Website: https://www.facebook.com/voldaan.amsterdam

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top