OURGROUND
No Comments

Spelen op de wallen – de Ton Ton club

Een paar intens verleidelijke irissen staren mij ongegeneerd aan. Haar sloopkogelhard ogende designertieten manoeuvreren zich in posities die geen perspectief overslaan voor mijn quasi-ongeïnteresseerde blik. In de Sint Annendwarstraat (midden op de wallen voor degene die doen alsof ze dit niet weten),  zou ik mijn sporen hypothetisch gesproken alleen achterlaten wanneer ik op zoek zou zijn naar een anonieme pijpbeurt tegen betaling. Het concept vrouw abstraheer ik echter liever niet tot een object, dus stap ik recht tegenover haar raam De Ton Ton Club binnen terwijl het geluid van een uitnodigend tikkende vinger op het raam wegsterft achter de wiet rookwalm van een blije toerist. Een kakofonie van spel- en spraakgeluiden neemt het over.

Ik inhaleer de geur van Dutch Weedburgers die ongevraagd uit de keuken vervliegt. In mijn linker ooghoek zie ik een heuse old school Mortal Kombat kast staan. Ik ontwaar ook binnen no time een kleine verzameling oude kinderliefdes op de planken. Risk, Monopoly, Zeeslag, Pac-Man. Maar echt veel tijd om te wennen aan het Arcade interieur heb ik niet, want al snel krijg ik een flesje Mannenliefde in mijn hand gedrukt door een maat en vriendelijk doch dwingend naar de flipperkast begeleid. Een Amerikaanse vriend baalt extreem zichtbaar vanwege het feit dat het metalen balletje net is verdwenen , daar waar het geen punten oplevert. “You’re up next“ bro , hoor ik hem lispelen.

Even later zit ik aan tafel in heftige discussie: Het interpreteren van de regels van een schaakbord voor drie spelers blijkt nogal verschillende interpretaties op te leveren. Ondanks dat het spel uiteindelijk een eerlijke winnaar opleverde is onze conclusie dat het doel van dit spel het uitlokken van een discussie over de regels is. Hoog tijd voor een weedburger om het bier mee weg te spoelen. Op andere dagen kan je hier trouwens ook ander voedsel aan treffen , dankzij het Chef Roulette concept van De Ton Ton Club. Steeds een andere bijzondere Amsterdamse kok in de keuken.

Na mijn heerlijke burger boetseer ik nog even een virtuele vaas door middel van mijn handen tussen wat lasers en sensoren te bewegen. Ook maak ik een tekening die een omgebouwde kopieermachine vervolgens omtovert tot een op het plafond geprojecteerde bewegende animatie. Gaaf bedacht! De Ton Ton Club is duidelijk de ideale locatie voor deze feestelijke avond . De lancering van het nieuwe spelletje Save The Seas. Een leuke app die je op speelse manier bewuster maakt van de problematiek m.b.t. onze oceanen. Ik feliciteer de makers van het spelletje met hun prestatie.

Uiteindelijk plof ik neer op een bankje naast een koppel wat met opperste concentratie een spelletje Dr. Bibber speelt. Gezellig zeg! Ik chill hem eigenlijk wel hard hier. Even geen schuldgevoel voor mijn chronische uitstelgedrag. Even geen passieve dag op de bank. De Ton Ton Club is tof! Tof om samen met wat vrienden of vriendinnen spelletjes te spelen. Tof voor een date. Tof als plek waar je eet. De Ton Ton Club is volgens mij een mix van Creative agency, (game)Galery, Arcade en Restaurant . Het leven lijkt hier wat simpeler dan wat wij grote mensen er met zijn allen doorgaans van maken. Het voelt net als vroeger toen je als kind gewoon lekker onbevangen kon buitenspelen. Achievement unlocked!

Hendrawanto van der Uilskuiken is wereldvercateraar , muzikant en woordchoreograaf . Oftewel, professioneel zichzelf. Lees hier het bakkie wat wij eerder met hem dronken.

Wat: De Ton Ton Club
Waar: Sint Annendwarstaat 6
Waarom: om je weer even een kind te voelen dat mag buitenspelen
Website: tontonclub.nlfacebook.com/detontonclub

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top