OURGROUND
No Comments

Sprintend naar de Schouwburg

Er is een pas waarmee je voor tien euro naar alle voorstellingen in de Stadsschouwburg kan gaan. Genaamd: Sprintpas. Ik wist dat heel lang niet, maar wie eigenlijk wel? Waarom is hier niet meer over bekend? Het is toch super fijn als iets goedkoop kan? Misschien komt het doordat ik niet zo heel erg thuis ben in de theaterwereld (en vele anderen met mij). Ik kreeg het dan ook te horen van mijn vriend. Ja, die acteur ja… Waarschijnlijk is de toneelschool, het hart van deze wereld, de voornaamste plek waar er reclame voor dit soort zaken wordt gemaakt. Het komt een beetje op mij over alsof het niet noodzakelijk is zoveel mogelijk publiek naar voorstellingen te trekken. Niet heel slim, want veel geld komt er in de theaterwereld niet binnen op het moment. Dus bij deze help ik wel even.

Voor vijf euro per jaar kun je zo vaak als je wilt een uur voor de aanvang van een voorstelling, kaartjes kopen voor tien euro per stuk. Als het uitverkocht is heb je pech, maar dat lijkt me logisch. Je kunt de pas aanvragen bij het loket of op Internet. Helaas maar geldig tot je dertigste, dus je moet wel een beetje vaart maken. Daarna verwachten ze dat je genoeg geld hebt om het volle pond neer te leggen. De leukste voorstellingen in de Stadsschouwburg zijn van Toneelgroep Amsterdam. Het aanbod van dit gezelschap wisselt regelmatig en verschilt elke keer qua sfeer en inhoud. De ene keer loop je blij en met een fijn gevoel naar buiten, de andere keer verslagen en met depressieve gevoelens. Maar altijd onder de indruk, dat wel gelukkig.  

Voor de nog-geen-dertigers onder ons: koop zo’n pas en verdiep je eens in de wat culturelere kant van de uitgaanswereld. Is zeer de moeite waard.  

Wat: Sprintpas
Waar: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26
Waarom: naar een toneelvoorstelling gaan is het nieuwe uitgaan
Website: ssba.nl

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top