OURGROUND
No Comments

STACH: afhaaleten van deze tijd

Ik houd niet van afhaaleten, echt niet. Dit betekent echter niet dat ik altijd wil koken, zeker niet. Ik vind het gewoon te vaak niet lekker of te duur. Ook let ik net als veel andere Amsterdammers sinds een tijdje goed op wat ik eet. Liefst zo min mogelijk vlees, weinig koolhydraten en heel veel groenten. En dan het liefst met ingrediënten als quinoa en pompoen, lekker makkelijk. Helaas past dit eetpatroon niet bij de meeste afhaalkeuzes. Ook valt het me op dat afhaalprijzen vaak niet onder doen voor restaurantprijzen. Ik begrijp daar zelf helemaal niets van, ik eet het toch thuis? Waar is de service en de ruimte waar ik blijkbaar nu nog steeds voor betaal?

Maar goed, moving on. Sinds ik op de Van Woustraat woon kan ik lekker bij Stach mijn eten halen. Afhaal voor een goeie prijs en gezond en lekker eten. Een jaar of drie terug begonnen met een zaak op de Van Wou, later kwam er een inimini winkeltje op de Nieuwe Spiegelstraat bij, en volgende week wordt het derde filiaal geopend op de Haarlemmerstraat. Op de Van Wou kun je de gerechten zelfs laten opwarmen of afbakken en ter plekke opeten, als in een restaurant. Zonder enige extra kosten, gewoon service. En daar houd ik van.

Het eten ziet er net zo uit als bij de traiteur, maar alvast in bakjes gedaan. Hoewel ik in het begin dacht dat ze het misschien wel zelf maakten, weet ik inmiddels dat Marqt dezelfde leverancier heeft. Maar het smaakt er niet minder lekker door! De gerechten zijn heel erg van deze tijd, met ingrediënten als linzen, geitenkaas, couscous en pompoen. Maar ze hebben ook pasta’tjes en rijsttafels. Mijn favoriet is rode linzensoep met kokos, weer eens wat anders dan tomatensoep. Naast avondmaaltijden verkopen ze ook heerlijke broden en andere versproducten, je kunt er zelfs terecht voor lunch. Gewoon fijn om aan de overkant te hebben, kan ik af en toe even mijn hoofd en handen wat rust gunnen.

Wat: Stach
Waar: Van Woustraat 154 en Nieuwe Spiegelstraat 52
Waarom: omdat je ook als je afhaalt gezond en goedkoop wilt eten
Website: stach-food.nl

 

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top