OURGROUND
No Comments

Bevlogen fietstochtje

Ondanks de crisis ploppen in Amsterdam nieuwe ondernemingen als paddenstoelen de grond uit. Het maakt mij ontzettend nieuwsgierig (en stiekem ook een beetje jaloers). Wie is het brein achter dat toffe concept? En wat komt er allemaal kijken bij het opstarten van een eigen bedrijf?

Voor nieuwsgierige aagjes als ik organiseert Professional Rebel maandelijks een tour ongegeneerd gluren over de muren van start-ups. Professional Rebel is een club die de crisis en de revoluties die hieruit voortvloeien omarmt en door middel van tours, expedies en events kruisbestuiving creëert tussen nieuwe initiatieven. Op deze speelse manier leert men van elkander en wordt er bovendien business innovatie gestimuleerd. Hoe dat in zijn werk gaat? Gewoon op het fietsie door Amsterdam!

Op vrijdag 18 oktober trapte OURGROUND mee met de tiende Start Up Tour. Midden op de wallen verzamelen we met een groep ondernemers en geïnteresseerden. Onze enthousiaste tourguide is Max Verloop, sinds kort ook trotse partner bij Professional Rebel. Na een wie-ben-ik?-rondje kan de tour beginnen. Gewapend met notitieblokjes bezoeken we die middag drie start-ups die we het hemd van het lijf vragen. Zo leren we van de charmante oprichters van de Ton Ton Club dat wie creatief wil doen ook creatief moet zijn om startbudget te bemachtigen. Marleen Basar van Food We Love overtuigt ons ervan dat meningsverschillen uit een vorige baan een goede drijfveer zijn voor een eigen onderneming. En volgens de mannen van Momice blijf je concurrentie altijd een stap voor, zolang je actief feedback van je klanten blijft blijft vragen om je product door te ontwikkelen.

En toen was het tijd voor bier en borrelnoten. Iedereen blaakt van de energie en het enthousiasme druipt van ons af. Er wordt heftig genetwerkt en teruggeblikt op het bevlogen fietstochtje. Drie piepjonge initiatieven die openhartig spraken over hun successen en struikelblokken. Maar ook conceptplannen en toekomstdromen bleven geen geheim. Is dit dan ondernemen 2.0? Pionieren met weinig geld waardoor de creatieve sappen sneller gaan stromen. Ideeën worden gebrouwen in wonderkamers, maar de Willie Wortels hebben geen behoefte hun superfondsten voor zichzelf te houden en als Dagobert Duck in hun uppie in het geld te zwemmen. Het gaat juist om storytelling, elkaar inspireren en samenwerking. En daar speelt deze Start Up Tour behendig op in. Je moet er maar opkomen, zo’n super idee!

Wat: Start-up Tour 
Waar: op een barrel door Mokum
Waarom: een aanrader voor iedereen die wel eens over de muren van start-ups wilt gluren
Website: professionalrebel.nl

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top