OURGROUND
No Comments

Streetfood van &Samhoud

Fel TL-licht, een grote zaal vol picknicktafels en tientallen mini-keukentjes: meestal niet het recept voor een verrukkelijke maaltijd. Guess again. De streetfood-courts in Azie zijn een serieus de place-to-be. Mega veel keuze, authentieke smaken en ook nog eens super betaalbaar. Waarom zou je eigenlijk gaan koken? Juist, dat deed ik dus ook nooit toen ik in Singapore woonde.

Toen ik de uitnodiging kreeg om te eten bij het Streetfood restaurant van &Samhoud was ik wat verbaasd. &Samhoud, is dat niet die tweesterrentent van chef Moshik? Maar ónder dat tweesterrenrestaurant huist dus een streetfood restaurant. Het is een restaurant met allerlei internationale gerechten die normaliter -je raadt het al- op straat eet. Moshik reist de wereld rond om deze gerechten te scouten en zijn eigen receptuur te ontwikkelen. Voldoende achtergrond. Wat vonden we ervan?

image4 image5

Het eten was verrukkelijk! Van de gestoomde pizza met Noordzee Krab, Jasmijn rijst, kokos en Kaffir Limoen tot de ‘steamed bun’. Bij elk gerecht waan je je in een ander land en proef je die authentieke smaken met een twist. De gerechten zijn allemaal kleine hapjes en daarom is het restaurant ideaal als je veel verschillende dingen wil bestellen of juist als je niet zoveel honger hebt. Wij gingen uiteraard voor het eerste en hebben bijna alles van de kaart geprobeerd. Mijn favoriet blijft de Tomeato burger. Een burger waar het ‘vlees’ is gemaakt van tomaat. Helemaal vega-proof en super lekker! Maar wat ik eigenlijk nog lekkerder vond waren de bijbehorende wijnen en de champagne (verrassend, ik weet het). Ook niet gek, want vinoloog Lieselotte Wijchers zwaait met de scepter in het streetfood-restaurant. En dat hebben we geweten: Charles Heidsieck champagne, Riesling trocken, fritz haag  2014, Cepage Cabernet, Baumard  Anjou, Rose- Bardolino, Gorgo, en Macabeo Cruz de piedra. Je begrijpt het al: we kwamen weer kruipend het restaurant uit.

 

image1 (2)Zijn er nog punten van verbetering? Dat wel. In het restaurant waande ik me enigszins in het hoofd van een schizofreen. &Samhoud wil al je zintuigen prikkelen en dat lukt ze goed. Te goed. Het interieur doet je denken dat je op Schiphol bent. Het is een kille lounge waar je best lekker kunt zitten maar het complimenteert niet de belevenis van het eten. Jammer, want het eten en de wijn zijn zo verrukkelijk. Zou ik het aanraden? Jazeker! Vooral als toptent om te borrelen en flink wat happen (Tomeato Burgers) te bestellen! En met mooi weer kan je ook prima buiten dineren ;). 

Wat: de wereld rond met het streetfood-restaurant van &Samhoud
Waar: Oosterdokskade 5
Waarom: omdat je er heerlijk kan eten en drinken!
Websitesamhoudplaces.com/en/streetfood

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top