OURGROUND
4 Comments

De Amsterdamse Superficial Succesformule

studentsJe studententijd is de tijd van je leven. God wat had ik een hekel aan die zin toen ik aan de vooravond van mijn debuut als verenigingstrutje stond. De enorme druk die er uitging van dit tergende argument deed mij op dat moment de prachtige conclusie trekken dat wat de tijd van mijn leven zou zijn, hoogstwaarschijnlijk iets te maken had met wat anderen dachten dat de tijd van mijn leven zou horen te zijn. Yes: born was my superficial socialmedia geile alterego. Welcome to this world bitch.

Studentenleven 

Hoewel ik het toch inderdaad verdomde leuk bleek te hebben en ik niet kon ontkennen dat ik mijn puisterige puberjaren met liefde verruilde voor mijn katerige blotebillengezicht, kan ik ook heus wel even lekker over dit stukje leven heen zeiken als het mij gevraagd wordt. Neem het mannelijk volk. Dat is heus geen rozengeur en mannenschijn kan ik je vertellen. Ik moest een heerlijk lang propedeusejaar nog steeds op de lage dosis romantiek van mijn middelbare school teren aangezien de gemiddelde mannelijke student het woord romantiek associeert met het verliezen van zijn mannelijkheid. Pukkelige tonger, dank voor het delen van je snickerijsje tijdens dat zonnige tussenuur. Ik smelt nog steeds af en toe weg bij die gedachte.

De tijd van je leven

Terugkomend op mijn punt. De tijd van je leven. Ik ben er inmiddels achter dat het geen reet uitmaakt hoe oud je bent, of je nou student of superjup genoemd wordt. Je wordt altijd geacht in een geweldig zonnige stijgende lijn te zitten, liefst eentje die dezelfde koers vaart als die van je prestigieuze vriendenkring. Waar je als student schreeuwt dat je het zo verdomde leuk hebt in je studentenhuis, met je studentenvrienden in je studentenscene, legt men later de lat nog een stukje hoger. Men verwacht namelijk dat je én een baan bij Heineken, Unilever, Ahold of een ander fucking bedrijf binnensleept én een afgetrainde en uberhippe levenspartner aan de haak slaat én tot je die hebt onwijze levensverrijkende discussies voert onder het genot van een Happndate.

Happndate: schiet mij maar lek

Laatst zat ik bijvoorbeeld op het terras van de Flamingo met hipsterkakker 489. De beste man vraagt mij wat mijn kerncompetenties zijn en in wat voor een rol ik mij later zie binnen een baan. Je raadt het al: mijn socialmediageile alter ego kwam naar boven en hield hem een stukje onzin voor. Helaas trapte hij er niet in en dus vroeg door over die skills waar ik zogenaamd erg trots op was. Heel even dacht ik er aan om hardop te schreeuwen dat ik me toch niet godverdomme hoef te verantwoorden voor het feit dat ik liever een glas wijn op het terras drink dan dat ik tegen tienen nog op de zuidas een wedstrijdje speel wie het langste op zijn skippybal kan zitten. Maar nee, ik wil mijn alter ego nog een kans geven. Dus antwoord ik vooral niet dat ik voornamelijk goed ben in eten, op mijn luie reet zitten en geld uitgeven. Ook geef ik hem geen inzicht in mijn voortreffelijke competentie om dagelijks niets meer te bereiken dan perfect gelukkig nutteloos te zijn.

De Amsterdamse Superficial Succesformule is al van een tijdje terug. Inmiddels is Catherina alweer een paar rimpeltjes rijker. Benieuwd naar het avonturen en spinsels van de afgelopen tijd? Lees ook eens over haar zoektocht naar de romantische liefde en hoe deze volgens haar heel wat valkuilen kent.

Processed with VSCO with p5 preset

Catherina is back! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en nu is de Amsterdamse superficial succesformule aan de beurt. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog. We willen MEER MEER MEER van dit soort vertier! Catherina Go Go Go!

About the author:
Has 132 Articles

4 COMMENTS
  1. Died

    Mwoah – staat bol van de cliches en ontbeert een clue. Daarbij teveel over de top

  2. Gijs

    Ja meisjes.. onzekerheid leidt tot conformatie drang!

  3. Peter

    Mwoah.. staat bol van de hyperbolen en cliches zeg.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top