OURGROUND
1 Comment

Sneakerliefde: Sunika

Hoewel ik me verdomd sexy voel op high heels en ze werkelijk alle vrouwenbillen en benen doen verfraaien, vervloek ik die martelwerktuigen meestal al na een uur. Wanneer ik ga stappen zul je mij dus niet zo snel op palen van een paar decimeter zien wankelen. Op festivals mogen ze van mij helemaal een zero tolerance beleid op hakken voeren. Ieder zijn ding natuurlijk, maar dan mag je ook niet zeuren als je je enkel verzwikt in een modderplas. Nee, doe mij maar sneakers. Vooral Nikies modelletje Air Max heb ik direct na de gabbertijd her-uitgevonden. En laat heel hip Amsterdam hier nou hetzelfde over denken. Sta je dan op één vierkante meter festivalterrein met zes dezelfde paren neon gympies te shuffelen…

Maar laatst ontdekte ik een bijzonder sneakerspeciaalzaakje in Oud-West. Mocht je net als ik de Kalverstraat inclusief Front Runner en Foot Locker met liefde ontwijken, is dit misschien iets voor jou. Sunika (‘sneaker’ in het Japans) is ruim een jaar geleden opgericht door de drie jongemannen Kenny, Marcel en Patrick. De heren hebben voor ons de sneakercultuur die in Tokyo woedt, wereldwijd de grootste en de meest vooruitstrevende, naar Amsterdam gehaald. In de winkel vind je een frisse mix van oude en nieuwe merken voor mannen en vrouwen. Veelal exclusieve exemplaren uit gelimiteerde collecties. Dus nèt even een ander modelletje en kleurtje dan je bij de grote ketens vindt, maar qua prijs toegankelijk voor iedereen.

En nog een geheimpje voor de èchte sneakerfreaks onder ons: achterin de winkel is een geheime kluis waar je deadstock exclusives van een paar jaar terug kunt kopen. Ongedragen vintage modellen waar nog maar een enkel paar van te krijgen is, nieuw in doos. Op dit moment is deze verzameling uitverkocht, maar zodra de voorraad is aangevuld zal dit sneakermuseum weer worden geopend.

Wat: Sunika, Japanse sneakerstore
Waar: Bilderdijkstraat 102, Oud-West
Waarom: voor iedereen met een grote of kleine sneakerliefde
Website: facebook.com/sunikaamsterdam

About the author:
Has 38 Articles

1 COMMENT
  1. Marco

    Top winkel, vooral hun Saucony Classics, zoals de Jazz zijn ‘the bomb’! De sneakershop van Amsterdam!!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top