OURGROUND
1 Comment

Superdik versus superdick

superdik alarm superdictionary

Je kent wel van die avonden, dat je super trots bent dat je niet bent uitgegaan. Dat je je bijna onsterfelijk voelt, omdat je een fantastisch feestje hebt kunnen weerstaan. Dat je toch nog ergens wat wervels hebt, die bijna op een ruggengraat lijken. Jep, zo euforisch en machtig voelde ik mij toen ik op vrijdagnacht naar huis fietste.

Thuis aangekomen hangen er zeven figuren voor mijn deur. Ik wil ze een boze blik geven. Maar het blijkt mijn aangeschoten huisgenoot met iets te gezellige vriendinnenaanhang te zijn. Ze vragen of ik echt niet heel even mee ga. “Éééén borreltje”. Mijn ruggengraat is nog zwakker dan het haar van Gerard Joling. Dat van voor zijn haartransplantatie.

We komen aan op plaats delict, BAUT Amsterdam. Boven het restaurant kan gefeest worden. Het feestje schijnt ‘Superdik’ te heten. Eenmaal binnen vraag ik me toch af waar we beland zijn. Een polonaise van hossende mensen met bier trekt voorbij. Is het hier carnaval? Ik zie dat iedereen verkleed is. Een verlate Halloween? Een uit de hand gelopen dress-down Friday? Iedereen heeft het in ieder geval onwijs naar zijn zin. Vooral de jongen in een shirt met de tekst: ‘Enjoy my cock’. Hoe heet dit feestje ook alweer? Ik besluit op onderzoek uit te gaan.

SuperdikIn de rokersruimte word ik benaderd door een jongen in een jagerspak. Terwijl ik me schrap zet voor de slechtste openingszin allertijden, begint hij een aardig praatje. Hij is hier met huisgenoten, ze zijn bekenden van de organisatie. ‘Superdik’ blijkt niet dit feest maar een geinig Amsterdams kledingmerk te zijn. Elke eerste maandag van de maand om 12:00 lanceren zij een nieuw item. (Tijdens het luchtalarm.)

Op het moment dat ik net onbeschaamd een snapchat-selfie wil maken met Mr de Jager, word ik uitgelachen door een meisje met een matrozenhoedje. Als wat ben jij verkleed? vraagt ze met een uitdagende houding.  Ze is duidelijk een bekende van deze jager en not amused. “Als teringwijf” antwoord ik. En ik voel zelf ook wel aan dat het de hoogte tijd is om dit knusse ons-kent-ons feestje te verlaten.

Wat: Dit was de Banaandeelhoudersvergadering 2014  van Superdik.
Waar: BAUT Amsterdam. Bekend van hun 10- van Johannes van Dam.
Waarom: Omdat Superdik een grappig Amsterdams kledingconcept is. Ze komen op voor Nederlandse woorden die niet verloren mogen gaan. Zoals sjampoepel of letterbaas.
Website: superdik.com

About the author:
Has 44 Articles

1 COMMENT
  1. Annemieke Walta- van Ravenswaaij

    het is een tijd geleden dat ik zo hard moest lachen… heerlijke verhalen en ga er vooral mee door!!!

    knuffels uit bosrijk midden Nederland van Annemieke

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top