OURGROUND
No Comments

Besjes, zaadjes, grondstoffen: Superfoods bij Ekoplaza

Ook ik ben zeer gevoelig voor trends. Mijn keukenkastjes puilen uit van de meest vreemde besjes, aparte zaadjes en zeldzame grondstoffen. Superfoods dus. En nee, ik ga niet schrijven over hoe rimpelloos ik nu ben geworden en dat ik nooit meer katers heb. Ik wil het vooral hebben over waar je deze zaken kunt kopen: Ekoplaza. Eerlijk: Het liefst koop ik alles bij Marqt. Die hebben begrepen dat macrobiotisch ook hip en fris kan zijn in plaats van geitenwollensok. Maar helaas. Ik heb nog een leven naast mijn boodschappen (lees: ik wil geld overhouden voor uitgaan, winkelen, uit eten, borrelen, online shoppen, clubben, weekendjes weg) en wil dus niet al mijn geld uitgeven bij die te dure, maar o zo fijne Marqt.

Mijn superfoods en al mijn andere mega gezonde meuk waardoor ik denk dat ik superhealthy oud ga worden, (en dan denk ik even niet aan al mijn nachten vol seks, drugs en rock ‘n roll) haal ik bij de Ekoplaza: Een keten met meerdere filialen in Amsterdam. Op bijna elk product wat ze daar hebben staat met grote letters MACROBIOTISCH of GLUTENVRIJ. Van beide weet ik eigenlijk niet echt wat het betekent, maar het geeft wel een mega gezond gevoel. Ik vind Ekoplaza elke keer weer fascinerend. Wel heb ik altijd het gevoel dat de mensen van Ekoplaza mij boos aankijken met een blik van: ‘Oh daar heb je weer zo’n commercieel grietje die mee doet met de trends van superfoods maar ondertussen ieder weekend heel hard borrelt en met een kater naar de snackbar gaat’. Zo voel ik me daar ook als ik weer achter een vrouw met een paarse fluwelen broek in de rij voor de kassa sta.

Toch ben ik de Ekoplaza gaan waarderen. De speltcrackers, speltpasta en dan heb ik het nog niet eens gehad over de chocola die ze in vele soorten en maten verkopen. Natuurlijk 70% cacao, lekker gezond. Maar eigenlijk is dat ook meteen het aller- aller- allergrootste nadeel van Ekoplaza: alles is gezond. Tenminste, dat zeggen de biologisch afbreekbare verpakkingen. Daardoor denk ik dat ik die reep chocholade in één keer naar binnen kan haffelen. Ook kwam ik er laatst achter dat die gedroogde kokosstukjes toch nog vierhonderd calorieën telde. Zag ik pas toen het doosje al leeg was. Toch jammer dat ook superfoods calorieën hebben. Verder is Ekoplaza niet zo überhip, zijn de prijzen niet belachelijk hoog en dus heel gezond. 

Wat: Ekoplaza, biologisch antwoord op de normale supermarkt
Waar: overal in Amsterdam
Waarom: omdat ik meedoe aan trends en mij superhealthy wil voelen
Website: ekoplaza.nl

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top