OURGROUND
No Comments

Suppen met je plankie

 

In tegenstelling tot de winter spring ik in de zomer  mijn bed uit zodra ik de vogeltjes hoor fluiten. Ik word ineens overdreven sportief en al mijn activiteiten MOETEN op het dwangmatige af buiten plaatsvinden. Stel je voor dat ik een mooie dag mis. Zo kwam het dat Sanne en ik ons, in alle zondagochtendvroegte, onlangs op een plankje op het IJ bij IJburg bevonden om het suppen bij MM-Sup uit te proberen (het bewijs ziet u op foto 1 bij dat mooie zwarte pijltje, dat ben ik hoor!).  Half tien, regen voorspelt maar een waterig zonnetje op ons bol, Blijburg nog in diepe rust en het IJ voor onze neus. De supjuf heet ons welkom en na een korte uitleg gaan we het water in.

Suppen is eigenlijk niets meer dan met een board (een sup dus) het water op en peddelen maar. Eerlijk is eerlijk, ik had het in mijn hoofd vooraf wat ruiger en gevaarlijker gemaakt. Nee het heeft niet het spectaculaire van surfen of andere bekende watersporten. Toch is juist dat hier zo fijn. Stilte op het water, de natuur om je heen maar ook uitgebreid de armen en gluteus maximus trainen. Het lijkt nogal op het gemakje maar ik voelde de aanwezigheid van mijn billen behoorlijk  de dag erna. We maken een rondje om Rieteiland Oost. Omdat het een beginnersles is en het een mooie rustige windstille ochtend is, is het zelfs voor een leek heel prima te doen.

Eigenaresse Morene kwam een aantal jaar geleden met suppen in aanraking en was meteen verkocht. Al suppend door de stad kreeg ze zoveel vragen van mensen aan de kant, dat ze in 2011 besloot een sup school(tje) te starten. (Destijds samen met een partner die de andere M in M&M sup verklaart.) “Hoe leuk is het om vanuit je eigen huis tochten te maken door de stad? Je ziet in Amsterdam steeds meer mensen met een eigen board. Er is zelfs een meisje die elke dag op haar sup naar haar werk gaat. Dat is toch te gek?” aldus Morene.

Naast de suplessen op Blijburg is MM-Sup ook actief in andere delen van de stad: de grachten in de binnenstad, alles op en rond IJ-burg en er kan zelfs richting Muiden en het Muiderslot gesupped worden. De tochten zijn aangepast op verschillende niveaus en board en peddel zijn inbegrepen bij de prijs. Eén uur suppen inclusief materiaal kost €20 euro. Ook is het mogelijk om een privéles te boeken of met een eigen groepje een tour te maken.

Naast ‘gewoon’ suppen is het ook mogelijk om een lesje Boga Yoga mee te pakken. Yoga op een board midden op het water, van alleen die gedachte beginnen onze chakra’s al te stralen. De rust op het water in de ochtend is al bijna hypnotiserend, tel daar de ‘downward facing dog’ bij op en ik kan me voorstellen dat de verlichting zeer nabij is. Helaas konden we die dag niet blijven hangen maar ik kom er zeker nog eens voor terug. MM-Sup is te vinden op het strand van Blijburg en is open vanaf april tot het te koud wordt..

Wat: Suppen
Waar: Blijburg strand
Waarom: niets fijners dan in de zomer buiten op het water zijn
Website: mm-sup.com

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top