OURGROUND
2 Comments

Supperclub 2.0

Toen ik net in Amsterdam woonde ben ik een keer gaan dineren bij de Supperclub. Ik herinner me nog het fantastische experimentele eten, de extravagante bediening, de welbekende lounge bedden en dat gat in mijn sok. Het scheelde niet veel, of wij hadden Supperclub bestempeld als vergane glorie, ware het niet dat het restaurant- en clubconcept onlangs verhuisde naar het o-zo-prachtige en historische Odeon gebouw aan het Singel. Dat maakte ons nieuwsgierig, dus Darla en ik namen de proef op de som en blokten een avondje voor de Supperclub 2.0.

En wat bleek? Samen met designbureau Concrete hebben ze er iets behoorlijk moois van gebrouwen. Letterlijk, want we worden warm onthaald in Hoppa; een klein en intiem biercafé, waar je terecht kunt voor een Amsterdamse dorstlesser, speciaalbier of een ‘zware jongen’. Een ode aan alle microbrouwerijen die onze stad rijk is. And the best part of it all: ze draaien er (bijna) alleen maar hiphop. Whut? Ja, echt. Bier en hiphop is voor mij een gouden combinatie, dus ik zie nieuwe stamkroeg-potentie. De ‘kroeg’ is bovendien fantastisch gestileerd, met fluor-oranje delen muur, glanzende witte tegels en prachtige bierkarafen aan de muur gemonteerd.

Via een lange gang worden we geleid naar APT., de iets fancier en speakeasy-esque cocktailbar. Over het algemeen zijn Dar en ik geen cocktailbar-poeha-types, maar van APT zijn wij beiden zwaar onder de indruk. APT bestaat uit twee ruimtes, waarvan de eerste (zoals het de naam betaamt: apartment) een echt huiskamer gevoel geeft. Echter is het gehele interieur een kwartslag gedraaid. Whut #2? Ja echt; het tapijt hangt aan de muur, de schilderijen aan het plafond en een kast staat op zijn zij. Denk Villa Volta, maar dan high-end. Indruk maken op een date? This is the place to go. De tweede, mintgroen met koper gekleurde ruimte doet denken aan een stijlvol laboratorium; een plek waar beroeps shakers experimenteren met verschillende (cocktail)ingedriënten. En onze creatie – die overigens werd geserveerd in een koperen ananas en afgetopt met chocolade en vuurrode bloemen – was mindblowing.

IMG_4473IMG_4474 IMG_4476

hop1

 

 

 

x
X

En dan het moment suprême; we worden geleid naar de indrukwekkende theaterzaal waar de nieuwe Supperclub nu huist. En het gekke is: het concept komt hier zo goed tot z’n recht, dat het lijkt alsof de Supperclub hier altijd al had moeten zijn. De prachtige spierwitte ruimte met klassieke ornamenten op het plafond, maakt gedurende de avond plaats voor 360 graden visuals. We wanen ons in verschillende werelden; waarvan de meest indrukwekkende een heuse oceaan. De gerechten zijn ‘zintuigprikkelend’ to say the least; zo mogen we onder andere genieten van een gecarameliseerde olijf, een oreokoekje gevuld met ganzenlever, bietjes en bieslook en witvis in een van kokos gemaakt vogelnestje. En tijdens het dineren voltrekt zich – liggend op het witte loungebed – een spektakel van onder andere een drag-queen en een horrorachtige paaldanseres om ons heen. Wauw, Supperclub in onmogelijk in één woord te vangen: restaurant, cocktailbar, club, gallerie én performance stage. Gaat dat meemaken.

IMG_4481

 

IMG_4487IMG_4483sup3supp

 

 

 

 

 

 

Wat: een bezoek naar de nieuwe Supperclub
Waar: Singel 460
Waarom: omdat de nieuwe locatie, APT. én Hoppa echt de shit zijn
Website: supperclub.com

About the author:
Has 114 Articles

2 COMMENTS
 1. Kyonne

  Hi Jolien, is dit een vast ‘programma’ dat je van Hoppa, naar Apt en dan de theaterzaal gaat of was dit voor de opening?

  1. Jolien

   Hi Kyonne,

   Je mag helemaal doen waar je zelf zin in hebt als je naar de nieuwe Supperclub gaat! Dus het is geen vast programma, maar wel erg leuk. Cheers, Jolien

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top