OURGROUND

Taste of Amsterdam: Yes or No go?

 

 

Taste

“Dat is toch zoiets als de Rollende Keukens, alleen dan voor proleten? Wel jammer dat je niet lekker ordinair een fles wijn kan meesmokkelen” aldus een studente die graag anoniem blijft. Taste is inderdaad net zoiets als Rollende Keukens, alleen dan met een chique sausje eroverheen. Men noemt het ook wel het festival met ‘smaak’ in de breedste zin van het woord. Er moet entreegeld betaald worden maar daardoor is het niet chaotisch druk en zijn er geen ellendig lange rijen. Hier staat de crème de la crème van de Amsterdamse horeca en terwijl bekende chefs live koken, loopt men rond met een scroppino, cocktail of flaphoed.

Ik heb een jaar toegezegd om op Taste te werken, met de gedachte dat er voornamelijk oude mensen zouden zijn. Niets is minder waar.  Aan de lopende band moest ik muntjes verkopen aan bekenden. De Amsterdamse variant van Taste (Ja, dit is een internationaal concept, begonnen in Londen) wordt georganiseerd vanuit Goalgetters door Julia Rameckers. Een Hotello in hart en nieren die dit evenement dus ook bij studenten op de kaart heeft gezet. Heel leuk dat de leeftijd zo goed gemixt is! En er is voor ieder wat wils. In het weekend is er zelfs een speciaal programma voor de kinderen. Maar niet alle stands zijn niet voor petit d’enfants. Bij de meeste vloeit de champagne rijkelijk en staan er DJ’s. Bijkomen kan in een van de ontspannende loungeruimtes.

taste bbq

Komende dagen wordt het superlekker weer en dan is Taste de perfecte plek om je weekend en geld te spenderen. Naast eten en drinken kan je zelf ook plaatsnemen achter de kookeilanden, gratis naar de Beaujolais-workshop om wijnen te proeven onder leiding van een heuse sommelier. Of meedoen met de barbeque challenge 2015 met niemand minder Julius Jaspers als jury. Bn’ ers in het wild, heel gewoon bij Taste. Als Open Air niet dit weekend was, was ik hier vier dagen lang te vinden.

Wat: Taste of Amsterdam 2015
Waar: Amstelpark
Waarom: de leukste foodieheaven van Amsterdam
Website: http://www.tasteofamsterdam.com/

 

About the author:
Has 44 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top