OURGROUND
No Comments

Terug naar TOEN

Terug naar de tijd van de Tamagotchi, Vengaboys, de Mega Blubber Power Race FullSizeRenderen voor de meer linkse rakkers Purno de Purno. Over anderhalve week is het zover: het 10-jarig bestaan van het feestje “Terug naar Toen”. Geen moeilijke techno of house maar hitjes voor degenen die in de ‘80 en ‘90 nog kids waren. Een feestje waar je iemands leeftijd in kan schatten aan de hand van het aantal nummers dat hij of zij mee kan zingen. In deze blog wil ik jullie meenemen naar mijn guilty pleasures als ik terug kijk naar TOEN.

Het schrijven van dit stuk deed me beseffen dat ik vrij gênante muziekkeuzes gemaakt heb. Het begon met mijn eerste zelfgekochte single: “Everything changes but you” van Take That. Met een zus die groot fan was van deze boyband vond ik de Backstreet Boys maar een slap aftreksel. Dus ging die twaalf gulden (ja, zo oud ben ik) vijftig naar Take That. Luister en geniet:

 

Op mijn eerste playbackshows was ik Geri van de Spice Girls en Roos van Linda Roos & Jessica. Er was nog vrijwel geen interesse voor jongens, GIRL POWER was wat telde. Ja, dat spierwitte scharminkeltje rechtsboven in de hoek ben ik, in een verwoede poging de roodharige en rondborstige Geri Spice te zijn.

 

Niet veel later verruilde ik mijn vioollessen voor streetdance, na eindeloos kijken naar de moves in de clip van ‘No Diggity’ van Blackstreet (en zoals je ziet was Blackstreet pionier in het brede kader voor videoclips).

Schuren deed ik als pubertje op Def Rhymz met Doekoe en Always on Time van Ja Rule (ja die schreeuwerd) samen met Ashanti. En natuurlijk ging ik slowen op Celine Dion.

Nu mis ik vast nog honderd nummers. Maar die ga je horen de 26ste. Je kunt me herkennen aan de No Diggity moves. Tot dan!

Wat: Terug naar Toen
Waar: Het Sierraad
Waarom: omdat dansen op hitjes van vroeger toch het allerleukst is
Website: Facebook event

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top