OURGROUND
1 Comment

Ontdek dé geheime eetclub van Amsterdam

Het is donderdagavond zeven uur. Lichtelijk verregend en aan de late kant druk ik op de deurbel. Geen idee bij wie ik aanbel, de bewoner zal ik waarschijnlijk zo ontmoeten. Met een fles wijn onder de arm schuifel ik iets wat ongemakkelijk de kamer binnen. Een lang gedekte tafel waar duidelijk aandacht aan is besteed doemt voor mij op. Op tafel liggen zelf geknutselde placemats en staan vazen met artisjokken en bossen kruiden ter decoratie, hoe verzin je het? Om de tafel heen staan mensen: jong, oud, mannen, vrouwen. Op zoek naar een bekend gezicht kom ik toch echt tot de conclusie dat die er niet tussen zit. Geen idee wie het allemaal zijn, heb ik hier nog wel zin in vraag ik mijzelf af?

The Edible Trails Supper Club is het initiatief van foodie Carlijn Claire Potma. Een eetclub waarbij goed eten en fijn gezelschap garant moeten staan voor een succesvolle avond. Dus toen de aankondiging kwam voor het eerstvolgende dinner werd ik direct enthousiast. Vooraf weet je niet waar en met wie het dinner gaat plaatsvinden, spannend en o zo geheimzinnig.

De bewuste donderdagavond haastte ik me richting het gegeven adres, bij mij om de hoek toevallig, niet heel spannend zou je dus denken. Maar het tegendeel bleek waar. Bij een fotograaf thuis met waanzinnig mooi gestyled interieur was ik te gast. De dames van Cousine stonden in de keuken te ploeteren om een avond vol Yotam Ottolenghi geïnspireerde gerechten te maken. Denk aan grote schalen vol exotische salades en andere bijzondere groenten combinaties, allemaal vegetarisch. Ook wel eens goed voor een carnivoor als ik. De stoelen rondom de tafel werden gevuld door een bont gezelschap mensen die open stonden voor een nieuwe ervaring. Verwonderd keek ik een aantal keer die avond om mij heen om te constateren dat dit een van de leukste avonden in tijden was. Nieuwe mensen, ideeën en gesprekken, terwijl je ook nog eens verwend wordt met heerlijke gerechten. Elk dinner is uniek met andere locatie en koks. Zo blijft het altijd weer spannend wat je kunt verwachten. In Amsterdam kan dat gewoon, met vreemden aan tafel een mooie avond beleven. Voor herhaling vatbaar dus!

Houd de Facebook pagina van The Edible Trails Supper Club in de gaten voor de volgende ronde en zorg dat je erbij bent!

Wat: The Edible Trails Supper Club
Waar: altijd weer ergens anders
Waarom: kom uit je comfort zone en leer nieuwe mensen kennen
Website: journeyofthelikeminded.com

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top