OURGROUND
No Comments

The Harbour Club & Apollo Hotel Vinkeveen

Niet verkeerd. Wij mochten met OURGROUND als een van de eerste The Harbour Club en Apollo Hotel Vinkeveen uitproberen. Dit resulteerde in culinair genieten, uitzicht op de Vinkeveense plassen en ietwat bezopen constateren dat de hotelkamer het niet verdient om enkel door dronkenmansogen bekeken te worden.

Op een rijafstand van 17 minuutjes ligt de plaats van bestemming. The Harbour Club in combinatie met het Apollo Hotel. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat dit de nieuwsgierigheid wel weet te wekken.

Er wordt al hevig gespeculeerd over hoe men als toerist of lovebird zich het beste naar Vinkeveen kan verplaatsen. Onze chauffeur (geregeld door The Harbour Club, winnen!) geeft aan dat er zowaar aan dit precaire probleempje is gedacht. De gasten kunnen zich gewoon aanmelden voor een heuse ophaalservice. Of natuurlijk een bootje huren, om simpelweg aan te leggen in de haven van het hotel.. Uhh, dat lijkt me niet lastig kiezen toch?

Bij binnenkomst krijgen we allen een glas champoepel in de hand gedrukt en is er ruimte om je te vergapen aan het prachtige interieur en de bijzondere architectuur. Het valt direct op dat The Harbour Club, hoewel haar charme behoudend, toch een ander soort allure krijgt, zo in relatie tot het Apollo Hotel. Ik zou willen zeggen, iets minder bombarie en iets klassieker.

Aan lange tafels maken wij ons debuut en we worden flink in de watten gelegd. Het eten is heerlijk, maar voor bloggers en vloggers die meer fotograferen dan daadwerkelijk kauwen, is het misschien wat veel. Het viel een van mijn tafelgenoten later op dat niet iedereen het toetje had gehaald. Al kan ik dat niet met zekerheid zeggen, aangezien de wijn constant werd bijgevuld. Het zou dus kunnen zijn dat de volle tafel in mijn geval toe te schrijven is aan een gevalletje van dubbelzien.

Een sigaretje op het terras bij de haven, geeft uitzicht op een prachtige ondergaande zon. Was het niet dat mijn ledematen haast afsterven van de kauw, zou ik mij bijna op vakantie wanen. Ik hoor een van de BNR-mannen de naam “The Lake District” opperen. Het zou het geheel niet misstaan.

Na veel te veel gegeten te hebben en nog een laatste, gestoord lekkere gin-tonic in mijn mik te gooien, taai ik af naar bed. Het is even zoeken, aangezien ik als Amsterdamse student gewend ben aan zes vierkante meter. Maar uiteindelijk strijk ik neer in mijn hondenmand. Mijn bedpartner zou net zo goed drie kamers verderop kunnen liggen, aangezien ik nauwelijks doorheb dat zij ook nog ergens in bed ligt. Love the moneyss.

Aanrader? Yes, maar toch vooral in de zomer wanneer er volop gebruik gemaakt kan worden van de prachtige ligging van het hotel!

 

Waar: Groenlandsekade 1, 3645 BA Vinkeveen

Waarom: Omdat je er fucking lekker kunt eten en zalig kunt slapen

Wanneer: je kunt er zelfs gaan wonen, als je een dikke portemonnee hebt. Bootje aanleggen is ook nos problemos

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top