OURGROUND
No Comments

The Harbour Club Cafe

Schermafbeelding 2016-02-21 om 16.25.24

Na ‘The Harbour Club in Oost’ en ‘The Harbour Club Kitchen’ in Amsterdam Zuid opende het chique restaurantconcept afgelopen december zijn derde telg in onze hoofdstad: ‘The Harbour Club Café’. Het nieuwe, iets meer laid back concept is gevestigd in het Olympisch Stadion: op de plek waar hiervoor ‘The Oyster Club’ zat en daarvoor ‘VakZuid’ (toentertijd ook wel bekend als het stewardessenkerkhof, heb ik van horen zeggen). Nu is het de beurt van de The Harbour Club om het te gaan maken hier. En wij mochten komen proeven!

The Harbour Club besteedt altijd veel zorg aan een mooie ambiance. De pret begint al bij binnenkomst; het woord café staat op een bijna circus-achtige manier groot boven de ingang. Het is hier opgeleukt met prachtige beschilderingen van artiest Selwyn Senatory. Er zijn knusse hoeken gecreëerd met de bekende ronde zitjes en Chesterfield banken. De bar staat centraal in het midden en is strak vormgegeven. Muziek speelt hier een grotere rol dan op de andere locaties; de dj-booth staat in het midden op een verhoging met daarvoor een dansvloer voor de Justin T’s onder de gasten.

Schermafbeelding 2016-02-21 om 16.22.04Schermafbeelding 2016-02-21 om 16.20.48 Schermafbeelding 2016-02-21 om 16.20.31 Schermafbeelding 2016-02-21 om 16.20.20

 

 

 

 

 

 

Het diner begint met oesters, een beetje oneerlijk want na goede oesters kun je bij mij niet heel veel meer fout doen. Het wordt nog beter: grote schalen met geweldige sushi en sashimi worden op tafel gezet en dragen het ‘shared dining’’ concept goed uit. Voor mij – iemand met grote keuzestress in restaurants – erg fijn. Na deze vishoogtepunten gaat de Asian fusion verder met verschillende spiesjes. Op het moment dat de Wagyu zich aandient houd ik het niet meer; als een klein kind murmel ik alleen nog maar ‘hhhmmmmm’. Het is zeker: ze hebben het weer geflikt om iets magisch neer te zetten.

De bediening is, in tegenstelling tot ‘The Harbour Club’ in Oost, niet perse jong, lang en kortgerokt. Dit maakt de sfeer wat minder hengstig wat ik persoonlijk wel prettig vind. Een beetje poeha is er toch nog wel te vinden; naast de valet parking is er namelijk een ‘Big Boys Room’,  Een private dining room voor 35 personen, maar één die zo exclusief is dat de eigenaren er weinig over kunnen en mogen zeggen. Ik ben er ook niet geweest, dus laat me vooral weten wat er daar gebeurt, mocht je er belanden. Oeh la la…

 

Wat: dineren bij ‘The Harbour Club Cafe’
Waar: Olympisch Stadion, Amsterdam
Waarom: mega goed eten in een nog relaxtere Harbour Club
Website: theharbourclub.com/cafe-amsterdam

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top