OURGROUND
No Comments

The Jane is de poen waard!

Milou Turpijn OURGROUND AmsterdamJe doet maanden super veel moeite om een reservering te krijgen, rijdt er helemaal voor naar Antwerpen en vervolgens mag je ook nog een paar honderd euro betalen. Het zal niet direct voor iedereen duidelijk zijn waarom eten bij The Jane al een jaar boven aan mijn culinaire verlanglijst stond! This is why:

 

The Jane is uniek
The Jane is zonder meer uniek in zijn soort. Het personeel loopt in ultra hippe G-Star outfits, het pand is een kapel van een 19e-eeuwse militair hospitaal en alles is ingericht door Piet Boon. De kapel is waanzinnig: modern gebrandschilderde ramen gemaakt door Studio Job, een waanzinnig grote lamp die bijna het gehele restaurant bestrijkt en een mega grote verlichte doodskop. Verwacht dus geen koude kak, maar een losse en moderne sfeer. En dat is dus echt uniek voor een sterrenrestaurant, believe me.  Als alleen het eten niet genoeg reden zou zijn om te komen dan zouden de inrichting en ambiance je sowieso over moeten halen.

 

image (71) OURGROUND Jane

 

Elk gerecht is een mini kunstwerk
Wel tien gangen heb ik verorberd en telkens was ik weer aangenaam verrast door wat ik op mijn bord zag liggen. De chefkoks Sergio Hermans en Nick Bril gebruiken veel Oosterse invloeden in hun gerechten en zijn ook van de moleculaire keuken niet vies. Sponzige schuimpjes, eetbare parels en allerlei gelei’s: je kan werkelijk van alles terugvinden op je bord. De bijzondere ingrediënten, hoe ze deze bereiden en vervolgens het bord opmaken: het is allemaal een lust voor het oog. Ware kunstenaars, deze lui. 

image (67) image (70)

What the f*ck proef ik nu?
Er worden smaakpapillen aangewakkerd waarvan je het bestaan niet wist. Serieus. De smaken zijn niet te beschrijven. Ook de texturen van het eten zijn bijzonder: dan weer zacht als satijn, vervolgens krokant als het meest knapperige Bastogne koekje dat je ooit hebt gegeten. Het is soms best lastig om te herkennen wat er op je bord ligt. Van de Noordzeekrab, Indonesische “Bamboe Bali” salade met bloemkool, spelt en kalamansi tot de eend met sour plum en komkommer. Alles is even lekker en bijzonder. “Dat lust ik niet” wordt hier dan ook niet gezegd. Gewoon sit back and enjoy terwijl het ene na het andere magische gerecht wordt voorgeschoteld.

image (72) image (73)

De drank
En oh ja, ze hebben een wijnarrangement. De vinoloog vertelt je ook nog exact wat je allemaal aan het drinken bent. Houd je niet van wijn dan is er ook nog een bierarrangement (mannen!). Ben je een nog kritischer zuiper, dan hebben ze ook nog een heuse cocktailbar. Niet dronken uit The Jane vertrekken is dus eigenlijk niet mogelijk.

Het kost een duit, maar eigenlijk zou zelfs dat mee kunnen vallen. Ware het niet dat wij enorm veel hebben gedronken én alle extra gerechten hebben besteld naast het reguliere 7-gangen menu. Normaal tel je voor drie gerechten 55 euro neer, vijf gerechten doen 70 euro en 7 gerechten zo’n 85 euro. Best betaalbaar voor zo’n unieke ervaring, dacht ik zo. Dan ga ik wel wat minder winkelen, drink de rest van de maand water en kaan ik droog brood. Zal mijn coach van Personal Body Plan wel blij mee zijn. 

Wat: intens genieten bij The Jane
Waarom: omdat het een experience is die je nooit zal vergeten
Waar: Antwerpen….dat dan wel helaas
Website: thejaneantwerp.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top