OURGROUND
No Comments

The Lobby Fizeaustraat

IMG_4508 IMG_4509 IMG_4532Op loopafstand van het Amstelstation, in een gekke uithoek van Oost durven de peeps van Hotel V het aan om een nieuwe vestiging te openen. Het hotel opent later het jaar zijn deuren, maar bijbehorend restaurant The Lobby is sinds kort up en running. Als groot liefhebber van Oost én als groot fan van The Lobby op het Nes stond ik te popelen om erheen te gaan. Afgelopen zaterdag was het zover en in werkelijk niets stelde het teleur.

Maak je maar geen zorgen als je niet weet waar de Fizeaustraat ligt. Want het is een vreemde uithoek van de stad. Op loopafstand van het Amstelstation is een woonwijkje waar werkelijk niets te beleven valt.  Maar door de verbouwing van het Amstelstation en door de woontorens die erbij gaan komen gaat dit slaperige wijkje natuurlijk een boost krijgen. En Hotel V zorgt ervoor dat dit burgerlijke buurtje alvast wakker wordt geschud.

De inrichting is in het verlengde van de retro buitenkant en werkelijk prachtig. Ruimtelijk, veel ronde tafels (ronde tafels zie je veel te weinig in restaurants, maar geven veel sfeer) en er is een speciale ‘wijnkas’. Oh ja: en een prachtige open keuken met stoere mannen die voor je staan te koken. Het mandje brood met kruidenboter vind ik een tikkeltje saai; of zal het een knipoog zijn naar het retro interieur? Is het een voorbode op de rest van het eten? Maar één blik op de kaart en je weet genoeg. Klassieke gerechten maar met een bijzondere twist.

De steak tartaar (mijn guilty pleasure) is echt om te smullen. Het vlees is niet te grof en er zijn goede smaakmakers bij geserveerd zoals een langoustine én gepofte rijst die het een extra bite geeft. Ik had nog wat twijfels over het tussengerecht (gepofte knolselderij in appelbouillon) maar die is echt verrukkelijk. Je proeft duidelijk de smaak van knolselderij maar de structuur is totaal anders dan je gewend bent. En dan in die frisse smaak van appel: te gek!

IMG_4513 IMG_4511 IMG_4510Als hoofdgerecht heb ik de kabeljauw met pulpo genomen; de pulpo is ontdaan van zijn zuignapjes en daardoor lijkt het bijna alsof je een marshmallow op je bord hebt. Wederom is de smaak echt top. Alles gaat gepaard met super lekkere én verrassende wijnen geserveerd door een vrolijke sommelier (een jonge gast die 7,5 jaar bij de Kas heeft gewerkt) die heel de avond ons wijntjes komt brengen en er ook nog heel enthousiast over vertelt. Wat een feest is dit restaurant in die rare uithoek van de stad. Snel naar toe, voordat het bestempeld wordt als één van de betere restaurants van de stad en je maanden van tevoren moet reserveren.


Wat: The Lobby
Waar: Fizaustraat 2
Waarom: Als je geen genoeg kan krijgen van The Lobby op het Nes.
Website: http://www.thelobbyfizeaustraat.nl

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top