OURGROUND
No Comments

The Student Hotel

the_student_hotel

Weer eens toerist in eigen stad spelen. Dit keer werd ik uitgenodigd door The Student Hotel op de nieuwe locatie, op de Wibautstraat. Het ligt tussen de campussen van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Het is het tweede Student Hotel van de stad. De andere is in Amsterdam west, net iets buiten de ring. De Wibautstraat locatie wordt door The Student Hotel, de City variant genoemd. Voor hoofdstedelijke begrippen helemaal waar, maar vraag het aan een willekeurige Amsterdammer en die zou zeggen dat het diep in Oost is. Maar het is natuurlijk, maar 5 minuten fietsen naar de Pijp en maar 10 minuten naar het centrum.

TSH_AmsterdamCity_01

Achtergrond:

Gestart door Charlie MacGregor, in 2005, met de missie om 500 slaapplekken te creëren in de Benelux. De eerste opende in 2008 in België, al gauw volgden Rotterdam en Amsterdam en later ook Barcelona en Parijs.

TSH_AmsterdamCity_04

Even wat feiten op een rijtje:

  • Locatie City, geopend in april 2016
  • Oppervlakte pand 24.000 m²
  • Voormalig kantoor van de dagbladen Trouw en Het Parool
  • Ook de voormalige de locatie van de beruchte club Trouw
  • 574 kamers: Student 50% | Hotel 35% | Short Stay 15%

TSH_AmsterdamCity_10

Oké, dus wat is het nou, een hotel of een plek waar studenten wonen? Beide. Je kunt vanaf €800 per maand een kamertje huren voor een langere periode, mits je studeert. Je kunt een korter verblijf doen voor iets meer euro’s per nacht. Je kunt er dus ook 1 nachtje verblijven, de prijs is dan  €100 – €300 per nacht. Wij deden dit laatste. De kamer was massive en heel vet ingericht. Ik vind dat het design erg knap is gedaan. Er zit consistentie in, en ondanks de enorme ruimte voelt het heel knus. Waarschijnlijk door het gebruik van  zachte en felle kleuren door elkaar heen, veel verschillende materialen, door transparante schermen en een goed lichtplan. We sliepen in een hoekkamer, waardoor we over de hele stad uitkeken. Het bed was één van de lekkerste bedden waar ik ooit in heb gelegen, het was enorm groot (180 x 200 cm) en het had heerlijke kussens en goed dekbed. Bij binnenkomst sloten we de dikke gordijnen, die de kamer geheel verduisterde en werd er klein uiltje geknapt. ontbijt

Daarna zijn we de rest van het hotel gaan verkennen. Er is een sportschool, er zijn vier zogenaamde class rooms (vergader-/eventruimtes), er zijn kantoren, er is een gameroom met pingpong en pool, een bibliotheek, een plek waar je Tedtalks kunt zien, er zijn diverse co-werkplekken en er zijn twee restaurants. Het restaurant The Pool, dat gerund wordt door The Student Hotel zelf, serveert Mediterrane gerechten met een moderne twist en is gevestigd in de voormalige Club Trouw. Hier schreven we eerder een recensie over. Het aan het hotel grenzende Restaurant C wordt gerund door de befaamde chef-kok Michiel van Eerde. ThePool_08

Na het verkennen zijn we echt naar bed gegaan. We hebben heerlijk geslapen ineen oase van rust. We hadden geen zin meer om ooit op te staan uit dit bed. Maar het ontbijt riep ons. Het was een prima ontbijt, met fruit, yoghurt, croissantjes en koffie. Wat wil je nog meer? Oké, nog even terug dat zachte bed in, maar daarna was het echt tijd om uit te checken en weer naar mijn eigen huis te fietsen.

the-student-hotel-amsterdam-city-10 Wat: The Student Hotel
Waar: Wibautstraat 129, Amsterdam
Waarom: omdat het heel leuk is om toerist in eigen stad te zijn of je buitenlandse vrienden er naartoe te sturen
Website: The Student Hotel

 

 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top