OURGROUND
No Comments

Nachtvlinders

Morgenavond is de release van ‘The Valley of Unrest’. Een korte film van slechts twee minuten over nachtelijke rusteloosheid in Amsterdam.

De enthousiaste makers zijn Janneke de Jong en Godelinde Pollmann. Dit is een eerste maar zeker niet laatste eigen creatie van de dames samen. Of ze zelf nachtvlinders zijn? “Niks is spannender dan je toegeven aan de onrust van de nacht,” zegt Godelinde. “In de nacht is alles anders. Wilder. Spannender. Dan ben je opeens iemand anders en kunnen dromen werkelijkheid worden. Je maakt vrienden die je anders niet zou ontmoeten en beleeft bizarre avonturen. Maar gelukkig wordt het altijd weer licht en dan is alles weer normaal.”

Ik kreeg van de makers een preview en kan hier alvast een tip van de nachtelijke sluier oplichten. Twee minuten maar? Dacht ik van tevoren. Maar het zal je verbazen hoe je in zo’n korte tijd kan worden meegesleept in het verhaal. De ingrediënten hiervoor zijn het indrukwekkende beeldmateriaal, de ijzersterke voice-over en de aangrijpende muziek. Op een doodnormale doordeweekse avond kreeg ik er spontaan kriebels van in mijn buik, zin om me in het nachtleven te storten.

Het verhaal begint met een meisje (gespeeld door Catarina Aimee Dahms, zangeres Cata.Pirata van Skip & Die) zittend op haar bed. Ze kan de slaap niet vatten en vertrekt naar buiten, de duistere, donkere nacht in. Het filmpje eindigt tegen het ochtendgloren. Wil je weten welke avonturen ze in de nachtelijke uren beleeft? Kom dan morgenavond naar de release van ‘The Valley of Unrest’ in de KochxBos Gallery of bekijk de korte film vanaf donderdag hier online.

Wat: Release of ‘The Valley of Unrest’, ultra short film (woensdag 20 november, 20:30 uur)
Waar: KochxBos Gallery Amsterdam, Eerste Anjeliersdwarsstraat 36
Waarom: 
laat je meeslepen in de avonturen van de nachtelijke uren in Amsterdam
Website: de korte film is hier online te bewonderen

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top