OURGROUND
No Comments

The Wicked Kitchen

Soms kom je op van die plekken terecht die om te smullen zijn. Niet alleen door het eten, maar ook door de locatie, de mensen die er werken en door de sfeer. Ik hoorde al een poosje geruchten over de Wicked Kitchen, een vaag tentje op de ceintuurbaan waar Thor, ooit de bedenker en kok van de Supperclub, is neergestreken. Daar moest ik heen.

Het zaakje is klein, smal en niet echt een restaurant te noemen. Het is ook niet heel sjiek of hip. Beetje tweedehands meubels, wat kuntstwerken aan de muur en een bar met wat stamgasten. Aan een tafeltje zitten wat toeristen en er is een soort loungehoek, waar ooit de Supperclub zo bekend mee werd.

Als we binnenkomen worden we hartelijk verwelkomd door Anne, de gastvrouw. Thor staat in de open keuken en zij staat achter de bar, druk verhalen te vertellen. Alleen al haar uitstraling belooft dat het een gekke avond gaat worden.

Wicked Kitchen 2

Ze hebben geen menukaart maar een weekmenu dat iedere week op de website wordt geplaatst. Thor kookt voor het menu gewoon waar hij zin in heeft en als borrelhap maakt hij zijn eigen versie van bitterballen op allerlei verschillende manieren. En Anne fladdert wat door de zaak en gilt als het eten klaar is.

Het eerste wat Anne ons voorschotelt is ‘Croquetta de Amore’. Twee kroketten in een mandje gooit ze op onze tafel terwijl ze aan het bellen is met haar beste vriend (‘He schat, met mij, ja wacht ff moet eten serveren”). Ze zegt nog wel iets van ‘iedere hap een andere smaak’ en ik en mijn tafelgenoot kijken elkaar lachend aan. Ergens heb ik niet zo’n hoge verwachtingen van het eten, omdat je toch het gevoel krijgt dat je bij twee hippies thuis bent aangeschoven. Maar ik heb het bij het verkeerde eind. Dat gekke kroketje is heerlijk. Inderdaad; iedere hap is anders. Ik proef een soort uiencompote, blauwe kaas, kappertjes… dit belooft veel goeds.

Anne staat weer springerig aan onze tafel. “Hebben jullie het op? Vonden jullie het lekker? Nou schiet op want de volgende gang komt en dat is een bosje bloemen!” En giechelend zet ze een plankje voor onze neus met daarop een vaasje met allerlei groentes uitgesneden als  bloemen met een knoflookdip. Niet bijzonder qua smaak maar wel lekker.

FullSizeRender (1) FullSizeRender (2) FullSizeRender

Ondertussen worden de stamgasten aan de bar steeds joliger van de wijn die Anna ze bijschenkt en kijkt Thor voortdurend uit het kleine keukentje naar onze gezichten; vinden we het wel lekker? Ook het hoofdgerecht, een vegatarische burger op een pitabroodje, is goed (je proeft bijna niet dat het vegatarisch is, het lijkt echt op vlees). Als we het dessert krijgen hebben de stamgasten aan de bar een gitaar gepakt en gastvrouw Anne (ooit jazzzangeres geweest blijkt later) zingt er op los. Ondertussen genieten wij van een pavlova; schuim met fruit.

Het eten is lekker, maar is het een restaurant? Je blijft het gevoel hebben dat je bij twee hippies thuis aan het eten bent. En dat maakt de Wicked Kitchen een supertent om een keer te gaan eten als je geen zin hebt in iets wat standaard hipster, healthy of wat dan ook is. The wicked kitchen is the wicked kitchen.

Wat: The Wicked Kitchen
Waar: Ceintuurbaan 49
Waarom: Omdat je weleens zin hebt in een gek restaurant
Website: http:wickedkitchen.nl

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top