OURGROUND
1 Comment

Thee met amayzine Jet van Nieuwkerk

foto 4Jet (24) is het jongste pareltje van de familie van Nieuwkerk, ook wel (door Jort Kelder) ‘de nieuwe Kennedy’s’ genoemd. Ook Jet staat sinds een jaar flink in de schijnwerpers; ze is lifestyle editor voor het online magazine Amayzine.com. Jet schrijft over hotspots, food en health. We ontmoeten Jet in de Pijp en kletsen over haar, over het leven als lifestyleblogger en de stad waar ze geboren is: Amsterdam. 

Je stond flink in de spotlights de afgelopen tijd! Waar heb je daarvoor uitgehangen?
Het is altijd mijn grote droom geweest om in de horeca te werken. Vroeger kwamen we met mijn familie altijd in Café Restaurant Amsterdam bij het Westerpark. Dat is zo’n prachtige zaak, ik wilde niets liever dan daar werken. Op mijn 15de was het dan eindelijk zo ver, toen mocht ik van 12:00 tot 15:00 de tafeltjes opdekken. Meer niet, want ik was nog te jong. Uiteindelijk is mijn droom uitgekomen, ik ben hotelschool gaan doen en daarna bedrijfsleider geworden bij Café Restaurant Amsterdam. 

Wat een leuk verhaal! Maar uiteindelijk heb je toch voor een andere carrière gekozen?foto 3
Ja, dat klopt. Ik was op mijn 21ste al bedrijfsleider. Ik merkte al snel dat ik veel te jong was om zo’n groot team te leiden. In de horeca draai je enorm veel uren inclusief de feestdagen. Hierdoor had ik een beperkt sociaal leven waar ik op die leeftijd heel veel behoefte aan had. Ik ben gestopt en heb een tijd wat tussendoor-baantjes gehad. Tot ik werd benaderd door May Britt, een kennis van de familie. Ze vertelde dat ze bezig was met een nieuw project en vroeg me of ik niet bij haar wilde werken. Ik vond het doodeng in het begin, maar ik ben er gewoon in gesprongen. ‘Kom maar op,’ dacht ik. En nu sta ik hier. 

Ja, en hoe! Als echte Amsterdammer ken je de stad natuurlijk op je duimpje. Bij welke hotspot eet jij het liefst?
Ik heb natuurlijk nog steeds liefde voor Café Restaurant Amsterdam. Maar ik ben ook een grote fan van Bar Spek. Oh, en Buffet van Odette. Al is dat natuurlijk wel een enorme wijventent, haha! Maar ik houd erg van goed en gezond eten, daar voel ik me het beste bij. 

Zondig je dan nooit?
Nou, geef mij een kaasplankje, een goed glas rode wijn en ik ben zielsgelukkig. Maar over het algemeen eet ik heel gezond. Sinds kort woon ik in de Pijp, na heel mijn leven in de Jordaan gewoond te hebben. Sindsdien ben ik ook vaste gast bij Venkel. Geweldige salades!

 Wat vind jij de beste plekken om uit te gaan?
Eerlijk gezegd ga ik helemaal niet meer zo vaak dansen. Ik ben meer van het (na)tafelen. Oeh, ik klink net een oud wijf als ik dit zo zeg! Af en toe eindig ik nog wel eens in een foute tent. Een festival vind ik ook wel leuk, alleen ben ik geen persoon die ver van te voren kaartjes koopt. Een dag of avond moet zo lopen. Maar als ik ergens ben waar ik lekker op hitjes kan dansen denk ik altijd: ‘dit moet ik vaker doen’. Wat ik trouwens ook erg fijn vind is om een drankje te doen in een hotelbar. Bijvoorbeeld de Dylan of het Conservatorium Hotel. Het voelt dan net alsof je in het buitenland zit. Daar heb ik wel eens behoefte aan.

foto 2Oeh, daar zijn wij het helemaal mee eens! Ken je onze hotelbarrentour? Maarre, als health expert, hoe train jij die kaasplankjes er weer af?
Ik boks drie keer in de week. Ik zweer het, boksen is echt geweldig. Mijn boksleraar is momenteel op vakantie, en ik mis hem iedere dag. Ik doe nu natuurlijk wel mijn 7-minute workout app, en ren af en toe een rondje. Maar niets haalt het bij boksen. Ik word er zo intens gelukkig van; je hebt echt het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Boksen is het medicijn voor alles. Goed voor je zelfvertrouwen, je mind en de kracht in je lichaam. Laat mij maar een beetje op hem rammen.

Ha, wat een verrassende sport bij een poppetje als jij. En waar koopt een mode/lifestyle blogger het liefst haar snuisterijen?
Ik ben een grote fan van Zara. Maar tegenwoordig koop ik liever minder vaak maar mooiere stukken. Bijvoorbeeld van Alexander Wang. Ik vind Local Service een geweldig mooie zaak, net als de Bijenkorf. Heerlijk. Ik heb best een gat in mijn hand. Ik geef het graag uit aan de lekkerste douchegels. Verder bespaar ik NOOIT op uit eten gaan. En ohja: ik heb altijd een fles koude champagne in de koelkast staan. Áltijd. Je weet immers nooit wanneer je wat te vieren hebt. Dat geeft me echt een ontzettend lekker gevoel. Het liefst een Veuve Clicquot of een Ruinart.

Wat een heerlijke tip, die gaan we onthouden. En wat een leuk gesprek met deze stralende jongedame met haar warme persoonlijkheid. Houd Amayzine.com in de gaten!

Wat: een groene thee met Jet van Nieuwkerk van Amayzine
Waar: Bar Mash, de Pijp
Waarom: omdat deze stralende Amsterdamse jongedame hele leuke dingen te vertellen heeft
Website: amayzine.com

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT
  1. Piet Boelens

    pracht verhaal Jet

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top