OURGROUND
1 Comment

Who let the fat dog out?

The Fat Dog Amsterdam

Het zit op een steenworp afstand van mijn huis, het terras heeft altijd zon en de wijn is goed. Heel veel meer heb ik niet nodig op vrijdagavond. Ik heb het over het nieuwste paradepaardje van Ron Blauw: The Fat Dog. Een concept geïnspireerd op Bubbledogs in Londen waar champagne en hotdogs centraal staan. Ron is niet de enige bekende (TV) chef kok die zich stort op hippe fastfood concepten. Zo heb je de Thrill Grill hamburgers van Robert Kranenborg, Julius Jaspers gaat los op de BBQ en Ron Blauw claimt nu dus de hotdogs.
Als je een sterrenchThe Fat Dog Amsterdamef bent die hotdogs gaat verkopen dan verwacht je dat die beter zijn dan een broodje HEMA worst. En dat begint al met de namen van de hotdogs; Gangs of New York, Don Corleone, Naughty Bangkok en Roy Donders. Klinkt allemaal lekker en dat is het ook. Maar die namen maken het mooier dan dat het eigenlijk is, want uiteindelijk zijn alle broodjes hetzelfde alleen de topping is anders. En je schuift ze met gemak naar binnen, letterlijk. Want erg groot zijn ze niet. En dat is voor de prijs/kwaliteit verhouding niet heel gunstig. Want een instapmodelletje kost al snel zeven euro. Maar voor een goede bodem heb ik net wat meer nodig. Gelukkig staan er op de kaart ook nog andere snacks zoals handgesneden(!) chips, Hollandse garnalen en ossenworst. Alles is van goede kwaliteit en ambachtelijk, daarmee scoor je wel punten bij mij.

 

 

The Fat Dog isThe Fat Dog Ron Blauw een prima nieuwe uitvalsbasis voor de vrijmibo en daarmee is mijn buurtje weer een goede spot rijker!

Wat: The Fat Dog, hotdogs restaurant
Waar: Ruysdaelkade 251 (hoek van Hillegaerstraat), de Pijp
Waarom: hotdogs en wijn gaan heel goed samen
Website: thefatdog.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top