OURGROUND
No Comments

Lunchen met allure bij The Harbour Club

OURGROUND THB SHERRY 1 OURGROUND THC Tasting 3

Een exclusieve sherrytasting met uitgebreide lunch bij The Harbour Club. Tegen zo’n uitnodiging zeggen wij natuurlijk geen nee. En oeh, dat wordt een uitje op stand! The Harbour Club ken ik alleen van modeshows en voetbal-events, ik heb er helaas nog nooit gegeten. Nieuwsgierig als ik ben naar de keuken, die al flink wat goede recensies heeft gehad, werd het dus tijd mezelf in de steigers te zetten. Dit keer geen sneakers, friet en bier maar lippenstift, hakken en sherry. En dat vind ik op zijn tijd best wel leuk!

The Harbour Club zit sinds 2012 in een prachtig mooi pand in Oost aan het water. Wat ooit een wijnterminal was is nu omgetoverd tot restaurant. De – gemiddeld luie – Amsterdammer moet er even voor rijden, maar dan heb je ook wat. De echte luxepaarden onder ons kunnen bij aankomst gebruik maken van Valet Parking, voor EUR 7,50 bespaart je dit hoogstens 30 meter lopen. Eerlijk toegeven: met hakken en de onmogelijke zand/kiezel grond die er ligt, had ik er dankbaar gebruik van gemaakt als ik mijn principes opzij had kunnen zetten. Eenmaal aangekomen bij de entree zie je dat The Harbour Club een bijzondere plek is. Met het mooie terras aan het water met luxe witte meubelen en alle aanmerende bootjes krijg ik spontaan een St. Tropez gevoel. Alle dames hebben geföhnde coupes en dragen prachtige jurkjes. Dit vakantiegevoel binnen de ring in de hoofdstad heb ik nog nergens anders ervaren. En wat was ik blij dat ik mijn hakken aanhad. Niemand, behalve het personeel loopt hier op sneakers. Ja, The Harbour Club heeft allure.

OURGROUND The Harbour Club 3   OURGROUND The Harbour Club 2

We mochten buiten plaatsnemen op het mooie terras met chique witte meubelen. Een genot met het fantastische weer. Ik ben het zeker eens met de  recensenten: wat een fantastische keuken heeft The Harbour Club. Zo heb ik mijn tong laten strelen door onder andere de lekkerste sushi, sashimi, oesters en heilbot. Alle (5!) de gangen werden begeleid door een passende sherry van Tio Pepe. Ja, dat is ook het drankje dat je oma drinkt. En ze heeft groot gelijk. Sherry blijkt goed te ‘pairen’ met de zojuist beschreven smaakexplosies. Als laatste kregen we de eat-gasm van iedere vrouw: The Chocolate Dream. Een grote ‘rol’ van chocolade gevuld met brownie, overgoten met warme chocola, begeleid door een mierzoete sherry. Ik moest er bijna van huilen. 

Voetbalpubliek of niet, ik tut mezelf graag weer op om hier nog eens te komen eten. En dan ga ik weer aan de sherry.

Wat: kanen bij glamour restaurant The Harbour Club
Waar: Cruquiusweg 67, Oost
Waarom: omdat het fantastische eten nog lekkerder smaakt met hakken aan. En wie weet scoor je nog wel een voetballer.
Website: theharbourclub.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top