OURGROUND
No Comments

Tien beste ontbijt spots in Amsterdam

ONtbijt“Ik word altijd voor mijn wekker af gaat wakker.” Met wallen onder m’n ogen, een dubbele espresso en een gezicht dat staat op onweer, kijk ik haar aan. Wie is deze freak en hoe kan dit? Ik ben totaal geen ochtendmens. Het liefst slaap ik uit tot 9/10 uur. Ik ga ook het liefst laat naar bed. Pas ‘s nachts kom ik in mijn creatieve flow en ben ik het meest productief. Serieus. Tot laat opblijven vind ik dan ook helemaal top, behalve als je de volgende dag weer kneiter vroeg ergens moet zijn. Gelukkig heb ik iets gevonden waardoor ik wat later uit mijn nest kan kruipen: de ontbijtafspraak. Het combineren van je eerste meeting met een ontbijt zorgt er voor dat je je lip niet verbrand aan je te hete, zelfgemaakte cappuccino en geen yoghurt, kwark of tandpasta vlekken op je shirt. Vooral die vlekken kunnen zorgen voor de nodige ongewenste opmerkingen op kantoor. Van de week zei een o zo fijne collega al wijzend naar mijn prachtige witte vlek op mijn blouse: “Ach meid, en je deed nog zo je best om het allemaal in je mond te houden?” Gelukkig is dit allemaal verleden tijd. Met de ontbijtafspraak kan je chill genieten van een ontbijtje. Hierbij de beste spots van Mokum:

1. Lavina Goodfood

Het is de verzamelplek voor studerende meisjes die van quinoa houden. Bij binnenkomst krijg ik een instant flashback naar het tijdperk van Oilily. Maar het eten is verrukkelijk en stiekem vind ik het ook best een knusse bedoening. Mijn ultieme favoriet: kokosyoghurt met cruesli en vers fruit.

2. Paper Planes
Onder Bar Italia zit Paper Planes. Een mooi ingerichte koffie, ontbijt en lunch plek met een heerlijke kaart. Ze hebben allerlei light varianten van maaltijden, maar mijn favoriet is de lamsworst. Helemaal perfect als je een heftig weekend aan het verwerken bent.

3. Coffee & Coconuts
Eieren met avocado op een zuurdesem boterham, hangop of cruesli. Ze serveren het allemaal en het is allemaal even lekker. Ook een pluspunt: doordeweeks is het niet zo rete druk. Dus je hoeft, anders dan in het weekend, niet te wachten op je tafel.

4. Bakers & Roasters
Een beetje verstopt in een zijstraat bij het Marie Heinekenplein zit deze fijne lunchtent. De eigenaren zijn Australiërs en dat merk je direct. Hun no-nonsense gerechten zijn gemaakt met de heerlijkste ingrediënten en allemaal mega vers. De beste ‘eggs benedict’ en verse sappen vind je hier!

 

Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.51.17 Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.57.19
Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.40.34 Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.56.46
Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.53.32 Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.49.24 Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.38.55 Schermafbeelding 2015-04-20 om 01.56.33

 

5. Cottoncake
Al eerder sprak ik mijn liefde voor deze verrukkelijke lunch en kledingwinkel uit. En waar ik al helemaal een vreugde dansje door deed: hun zomer menukaart is terug! Verrukkelijke spring rolls met zelfgemaakte pindasaus staan dus weer op het menu. Is dat je in de ochtend iets te veel van het goede dan serveren ze ook hier kokosyoghurt!

6. The breakfast Club
Achter de Foodhallen zit The Breakfast Club. Ze hebben een kleine kaart met lekkere gerechten. Denk aan pannenkoeken, cereals en verse sappen. Ook zijn ze van alles van plan met entertainment en expo’s in de ruimte naast hen. Een tent om goed in de gaten te houden! 

7. At Seven
De Acai bowl met cruesli is echt to die for! Mega gezond maar wel een mega calorie bom. Dus niet 7 dagen in de week naar binnen werken als je op je vetjes moet letten. Overigens is hun kaart heel divers en kan je er ook allerlei anders lekkers krijgen.

8. Drovers Dog
Ik heb ooit 6 weken in Australië gereisd en had het toen al door: die Aussies weten wat goed eten is. Drovers Dog heeft een typisch Australische kaart vol met gezonde en lekkere gerechten. Mijn favoriet: pompoen salade waar ik dan nog even kip aan toe laat voegen. Ik blijf uiteraard aan mijn eiwitten denken.

9. Vinnies Deli
Havermout, overnight oats, eieren of sandwiches. Bij Vinnies staat alles op de kaart en is alles even lekker! Zelfs de simpele croissant.

10. Hotel V
Verslaafd ben ik aan wentelteefjes en bij Hotel V heb je de lekkerste. De smaak van kaneel, krokante boterham en roomboter doet me direct watertanden als ik er aan denk! Ben je super moe, dan kan je ook direct een kamer boeken om weer verder te tukken. Ik zeg: super handig!

Mis jij jouw favo ontbijttent in deze lijst? Please do share! Mail naar: pareltje@ourground.nl

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top