OURGROUND
No Comments

Tien redenen waarom Café Nol top is

NOL!

Misschien denken sommige lezeresjes wel dat mijn leven heel hip en happening is. En dat ik iedere avond in een hippe tent champagne aan het drink en coke aan het weg snuiven ben. Ik hoop eigenlijk stiekem dat jullie dat denken. En dat jullie ook denken dat als ik niet in een hippe tent sta dat ik dan een of ander rode loper feestje heb.

Maar de werkelijkheid is natuurlijk anders. Mijn leven is best behoorlijk suf. Zat vorige week nog in een depressie dat ik een groots en meeslepend leven wil hebben. En niet maar twee dagen weekend wil hebben en de rest van de week aan het werk. Wat is dat toch suf.

Maar ik dwaal af. Want ik ben dus niet altijd te vinden op hippe feestjes met mooie mensen. Eigenlijk ben ik liever te vinden bij Café Nol. Voor de provinciaaltjes onder ons (geeft niets sexy lezeresje, ik was ook ooit een provinciaal doosje) dat is dus een oer Hollands café in de Jordaan.  Mooier kan je ze bijna niet vinden. En dit café verdient een eigen blog. Vandaar Dotjes top 10 waarom café Nol top is!

1) Je fiets kan je voor de deur parkeren (is zo handig voor als je naar buiten komt gewaggeld, dan vind je tenminste je fiets snel terug)

2) De uitsmijter kijkt alle vrouwen lachend aan en alle mannen kijkt hij aan alsof hij ze ieder moment in elkaar kan slaan (probeerde hij mij nou te zoenen toen ik naar buiten waggelde?)

3) In Café Nol heb je de keuze uit twee drankjes. Bier of Baco. Natuurlijk hebben ze wel Gin Tonic, Cola light of wat dan ook, maar dat drink je daar gewoon niet. Dus je begint aan het bier (ja ook vrouwen) en vervolgens ga je door op de Baco’s. Daar tussendoor spoel je het bier (ik ben nog steeds bang dat je van bier uit je poes gaat meuren) weg met shotjes jagermeister of flugel (die kater moet je voorlopig nog niet aan denken).

4) Café Nol wordt ook een pick up place genoemd. De laatste keer dat ik er was toen ik nog single was (ooo wat lijkt dat lang geleden) stond ik daar uitgebreid te zoenen met een hitstige Italiaanse expat. (Vervolgens heb ik wel een verkeerd telefoonnummer gegeven want ik kwam twee koppen boven Giovanni uit) (OOOO! Wat is vrijgezel zijn toch heerlijk!!).

5) In Café Nol heb je van iedere man sjans. Behalve van met het homovriendje met wie ik was. En in Café Nol komen behoorlijk veel mannen. Van alle leeftijden. Dus je hebt sjans van Sjaak van 63 uit de Jordaan,  Friso van 20 die alleen maar studeert en aan z’n pik trekt, Douwe van 35 die net verloofd is en ga zo maar door. (Heerlijk voor je ego).

6) In Café Nol hoef je nooit bang te zijn dat je de muziek niet kent. Alleen de grote Hollandse hits worden hier gedraaid. Dus minimaal 25 keer André op een avond (en niemand klaagt over dat je vals zingt).

7) Vanaf 22 uur verschijnen de asbakken op tafel. Officieel is Dotje gestopt met roken. Maar als er asbakken op de kleedjes van de tafel verschijnen doe ik toch vrolijk mee. Groot nadeel; wat meurden mijn haren de volgende dag. Gadverdamme (eigenlijk wil ik de rest van mijn leven cabalero zonder filter roken, dat is toch cult?)

8) In Café Nol werken nog barmannen die het vak verstaan. Keurige witte overhemden en om de vijf minuten worden glazen gehaald. (Hoe later de avond, hoe sneller m’n glas leeg natuurlijk).

9) In Café Nol word je zo lekker dronken op die barkruk (en hoe dronkener hoe meer sjans ik denk te hebben).

10) In Café Nol worden met alle raddraaiers korte metten gemaakt. Niets jatten, niet in de gordijnen hangen en niet op de hangtafel gaan staan (en ja hoor, daar vlogen we naar buiten toen homovriendje P de kanten gordijnen gebruikte om bruid te spelen).

Daarom I love Café Nol.

Geile tongzoen,

Dotje

P.S1: Hebben jullie ook last van lentekriebels? Ben volgens mij daarom enorm hitsig! Meneer zat zelfs te klagen dat ik zo vaak wil.

P.S2: Is dat eigenlijk een slecht teken als meneer klaagt over mijn libido

P.S3: Ik denk dat ik ga stoppen met werken en huisvrouw ga worden heb namelijk nu al zin in drank (het is nog niet eens 12 uur)LOGO_DOTJESADAM2

 

Check meer verhalen van Dotje op  www.dotjesamsterdam.nl    

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top