OURGROUND
No Comments

To drink or not to drink?

Schermafbeelding 2015-08-03 om 21.40.56Terwijl ik de glitter langzaam uit mijn haar was, mijn blauwe plekken in een regenboog veranderen en mijn lichaam weer gehydrateerd raakt, denk ik weemoedig terug aan vorig jaar. Een jaar geleden waren Valentine en ik zo gek om ons vrijwillig aan de marteling, die Rockstar Bootcamp heet, bloot te stellen. En alsof dat nog niet genoeg was, stonden we ook nog eens twee volle maanden droog. En nee, niet op die manier. Wel op een manier die voor ons tamelijk moeilijk was, namelijk: NO BOOZE. Dit betekende dus ook een nuchtere gay pride, vroeg het mandje in want de volgende ochtend stonden er gewoon weer kettlebells op het menu.

Dit jaar vonden we het tijd voor een herkansing. Alle remmen gingen los. En poeh, daar hebben we nu inderdaad nog wel een beetje last van. Hoog tijd om de balans op te maken: nuchter vs bezopen, fris vs kachel, scherp vs starnakel. Juist. Je snapt ‘m.

#1: Imago

Een avondje loeien in de stad gaat geen mens in de koude kleren zitten. Nu heb je van die mensen, ergens op de wereld, die zich ook met een slok op voorbééldig gedragen. Die mensen kennen wij niet, zijn wij niet en zullen we nooit worden. Als we gaan, dan gaan we ook goed. Wat helaas soms resulteert in ietwat genante situaties waarvan je hoopt dat ze voor altijd in dat zwarte gat blijven zitten. Maar de verhalen die we elkaar afgelopen zondag weer konden vertellen (denk: wildplassen tegen de politie post en een paar gescheurde kledingstukken) zijn toch vele malen vermakelijker dan de ietwat boring Gay Pride van vorig jaar. Die sloten we om acht uur ‘s-avonds af met een kopje gemberthee op de bank. Bejaard zijn we namelijk nog lang niet.

Schermafbeelding 2015-08-03 om 21.39.12#2: Lichaam

Na zo’n lekkere frivole avond doet naast het hoofd, ook altijd het lijf redelijk veel pijn. We weten niet hoe het met jullie zit, maar de blauwe plekken verschijnen in de vreemdste vormen op nog vreemdere plekken. Roofbouw plegen we. En daar is ons gestel niet altijd even blij mee. Ook wij worden een dagje ouder en we mogen eigenlijk best wat beter voor onszelf zorgen. Telt wodka met gemberbier ook?


#3: Tijd

Niet drinken = geen kater = de volgende dag vrolijk en fruitig je dag effectief besteden. Super fijn zou je denken. Maar ben je afgelopen zondag uberhaupt buiten geweest? Misschien alleen om een bak eten op te halen bij de dichtstbijzijnde Thai. En toen heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat er ondanks de zonneschijn nie-mand op straat te vinden was. En dat is ook genoeg voor zo’n dag. Het is tenslotte zondag. Rustdag. Doe dat dan ook lekker.

Overall kunnen we dan toch concluderen dat zo’n gayday het leukst is als je er gewoon in mee gaat. Ons lijf is wat gammel, maar onze verhalen des te levendiger. Volgend jaar weer?!

 

Wat: nuchter vs bezopen, fris vs kachel, scherp vs starnakel
Waar: onze mooie roze hoofdstad
Waarom: omdat dit toch een cruciale vraag des levens betreft
Website: AA-Amsterdam.nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top