OURGROUND
4 Comments

Top 10 waarom de feestdagen KUT zijn

Ik kom er gewoon voor uit. Ik vind de feestdagen ronduit KUT. Dat hysterische gedoe. Moet je voor de gein een dag voor Kerst gaan rondlopen door een grote Albert Heijn en net doen alsof het een museum is en ieder mens een museumstuk. Je kijkt je ogen uit. De paniek in de ogen van een vrouw als blijkt dat de slagroom op is. De rode wangen van een man die op zoek is naar de wildfond (wat dan dat ook mag zijn). Of ga nog een stapje verder: Loop eens door de Kalverstraat. Dan kun je je pas helemaal verbazen over de medemens. Want er moet gekocht worden, cadeautjes en anders eten. Vooral veel. Want het moet gezellig zijn. OM TE KOTSEN. Als ik gezellig wil doen, dan doe ik dat wanneer ik dat wil.

Hier een lijstje waarom de feestdagen ronduit KUT zijn:

 1. Pepernoten zijn te lekker. Vooral die van chocola. Je wordt er megavet zijn. En dan heb ik het nog niet eens over mijn secret crush; marsepein. Oooo wat vind ik dat lekker. Maar ooo wat is dat moddervet. Moet verboden worden.
 2. Die nieuwe kleren zitten nooit lekker met kerst. De wollen trui prikt en de panty zakt af.
 3. De kerstboom prikt ook.
 4. Vieze aangetrouwde ooms die je alleen met kerst ziet en die je lekker aankijken en zeggen ‘goh, je bent echt groot geworden’. Wat denk je? Ik ben FOKKING bijna 30.
 5. Schoonfamilie is met Kerst zwaar kut. Want ga je 1ste Kerstdag bij zijn ouders vieren of bij jouw ouders.
 6. Kerst zonder vriend is waardeloos. Je voelt je een loser tussen al die setjes. En die kutvraag van die vieze aangetrouwde oom: ‘zo, hoe is het met de liefde?’.
 7. Dat hysterische KUT gedoe om Oud en Nieuw. Dat begint al half oktober. Paniek bij iedereen. ‘Waar ga jij Oud en Nieuw vieren?’ is voor sommige een belangrijkere vraag dan ‘hoe gaat het met je’.
 8. Oliebollen zijn zo vet. Niet normaal gewoon.
 9. Als single op oudejaarsavond 12 uur is het zwaar kut. Staan er alleen maar stelletjes om je heen te smakken en elkaar heel intiem te zeggen hoeveel ze van elkaar houden. Kun je je nog eenzamer voelen?
 10. De kerstboom opruimen is ook zo’n takkenwerk.

 Zo. Heb er weer echt zin in. Nu denk je misschien: wat een azijnpisser. Ja dat ben ik! Er is dus ook echt maar een manier waarop ik de feestdagen ga overleven: door mezelf te bezatten. En waar? Bij Friendzone de Blacktie Xmas Special in de Bitterzoet. Misschien wel het enige lichtpuntje tijdens deze donkere dagen…

Wat: 10 reden waarom je die feestdagen gewoon moet skippen
Waarom:  Zodat je omgeving begrijpt als je een vliegtuig pakt naar een tropisch eiland. Waar je gaat blowen en in bed gaat liggen met een lekkere Australiër.        
Wie: dotjesamsterdam.nl 

 

 

About the author:
Has 132 Articles

4 COMMENTS
 1. Donna Freedman (Darla’s moeder)

  Ik vind herhaald gebruik van woorden als “kut” en “fokking” enz. helemaal niet hip maar afstotend, geeft de indruk dat je een magere woordenschat hebt. En van waar die “befcember”, waar slaat dat nou op?

 2. Hannah

  Haha! Laf this.
  Helemaal mee eens.
  Daarom ga ik het land uit.
  Al die dingen in 1 x opgelost.
  Behalve het dik worden van lekker eten dan. 😀

 3. Jan

  Ik ben hier terecht gekomen door: “kerst is kut” te google’en. 😀
  Het blijft kut. Ik heb er geen zin in. En godverdomme. Azijn-pissers: verenigd u.

 4. Henny

  je hebt zo gelijk we schaffen het af die kerst !! kan Sylvana hier niet wat mee joh ?

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top