OURGROUND
12 Comments

Top 10 waarom de Parade KUT is

Het is weer zover. Het evenement waar iedere trieste vrijgezel in Amsterdam jaarlijks naar hunkert. De Parade is weer neergestreken in het Martin Luther King Park. Nog semi brak van de drie flessen wijn die Dotje vannacht samen met wat vriendinnen heeft verorberd passeren haar allemaal herinneringen de revue. Want ja, ze hobbelde er vannacht weer rond. Wat is de parade toch eigenlijk triehiest. Vreselijk. Stom.

Paradekut1

Waarom? Hier een top 10 waarom de parade eigenlijk walgelijk is:

1) 90% van de types die op de Parade komen HAAT in het gewone leven theater en vindt het normaal gesproken alleen iets voor linkse types. Sterker nog, volgens insiders (ja ja, Dotje heeft een keer research gedaan, heb even uitgebreid gekletst met een barman en een meisje bij de haute friture) is de helft van het Paradepubliek een rechtse yup. Ook schijnen er kilo’s coke weggesnoven te worden op het toilet. Echt. OMG. Dotje is zelf ook niet heilig als het op drugs aankomt; maar coke op de Parade?!

2) 99,999% van de types die op de Parade komen vinden zichzelf hip, leuk en succesvol (de doorsnee import Amsterdammer dus waar een Dotje ook onder valt).

3) 0,001% (lees: Dotje) van de types die op de Parade komen vindt zichzelf behoorlijk triest dat ze dit jaar weer single op die Parade loopt te flaneren. Fijn ook om al die ex scharrels en vriendjes tegen te komen met succesvolle verhalen en knappe, leuke nieuwe vriendinnen (en half kotsend hoorde ik deze tekst aan van een hele foute nerd scharrel: ‘Ja Dotje, WIJ zijn zwanger! Had jij nu ook kunnen zijn als je mij niet zo had uitgescholden die ene keer toen je zo dronken was!’ ).

4) Op de Parade word je altijd laveloos dronken en kom je veel te veel bekende types tegen die je eigenlijk niet tegen wil komen (werd vannacht omsingeld door figuren die ik recent heb ‘gedefriend’ op Facebook. Was heel awkward. Ze keken mij ook boos aan).

Paradekut25) Ik werd vannacht ook weer echt KOTS misselijk van zo’n type dat tegen mij aan ging praten. Type man van eind dertig die denkt dat alle vrouwen op de Parade desperate zijn. Ik luisterde braaf naar dit ego, maar halverwege zijn ‘ik wil even laten weten dat ik enorm succesvol ben, maar doe mijn uiterste best om zo niet over te komen en ik weet bijna zeker dat ik jou kan pakken’ verhaal zei ik dat ik naar huis ging en ben weggelopen. DOEI!

6) Helft van de voorstellingen zijn tenenkrommend slecht. Maar door al die cultuurbarbaren die op de Parade komen heeft niemand dit door. Vol verbazing keek ik naar het publiek tijdens een slechte voorstelling waar ik niet weg kon en was in shock dat iedereen zo hard aan het lachen was om deze klucht. Andre van Duin op z’n slechtst is nog leuker.

7) Die flessen wijn op de Parade zijn echt belachelijk duur. Mijn lievelings ‘Lista Negra’ van de Grape District is 3X zo duur dan normaal. Kan echt niet.

8) Er lopen kinderen rond op de parade. En nog erger: die ouders van deze kinderen. Volgens de insiders op de parade zijn de ergste ouders die types die een armbandje met hun telefoonnummer om het arm van het kind doen. Resultaat: kind kan irritant over de Parade rennen terwijl papa en mama zichzelf laten vollopen. Wanneer het kind een arm breekt in de zweefmolen kan iemand de ouders van het mormel bellen. Allemaal dankzij het armbandje. Goh, wat handig.

9) Die zweefmolen is echt overrated. Ga een keer naar een ordinaire kermis of naar Six Flags. Heb je vele leukere attracties (o, maar wacht, dat is niet hip en daar lopen pas veel kinderen rond, jak)

10)Parade. Het blijft een guilty pleasure die ik stiekem eigenlijk wel leuk vind. Denk dat ik vanavond weer ga.

X

Dotje

LOGO_DotjeAmsterdam

P.S: Dankzij een nieuwe meneer in m’n leven heb ik wel iets nieuws ontdekt op de Parade: Café Correct. Dat is wel heel erg leuk! Lekkere ouwe lullenmuziek, biertjes en swingende 50+ers zonder poeha. Best fijn vergeleken met al die cokesnuivende yuppen.

About the author:
Has 132 Articles

12 COMMENTS
 1. shannat

  Poeh……., Parade lijkt me ook niet zo mijn ding, maar ik ben dan ook een doorgewinterde zeer getrouwde oma uit een klein stadje boven Alkmaar. Was wel blij met de PS. daar zou ik me wel kunnen vinden 🙂

 2. Anoniem

  Jammer dat als je zelf zo tof loopt te doen, je spelfouten maakt in je tekst. Hopelijk ga je ooit gelukkig worden, sterkte!

  1. Myrthe

   Je weet dat een ‘dat-als’ constructie ook niet klopt? Wel bij de les blijven hè, als je voor onderwijzer gaat spelen.

 3. Moos

  Ik begrijp dit hele artikel niet echt eigenlijk.
  Ga lekker schrijven over dingen waar je gelukkig van wordt. Dan worden wij dat ook.

 4. Mandy

  Ik begrijp de motivatie achter dit artikel wel. Het is de laatste jaren zo’n opgeblazen event geworden (zo typerend voor de stad), mede dankzij de krankzinnigheid van de inwoners (for the record, 90% is import en doet alsof ie heel hip is…Met aangeleerde aardappels in de keel en een luide Amerikaanse “r”). Enne, als je goed leest is ze niet 100% negatief. Guilty pleasure #10. Het event is zo fout dat het weer leuk is. Soms heb je behoefte aan aapjes kijken. En daar is de Parade een uitstekende plek voor. Have fun, enjoy!

 5. Simone

  Dit alles heb je niet op de parade in Utrecht, daar is die best relaxed eigenlijk.

 6. Jet

  Triehiesr OMG. Je probeert de grappige “cordon” uitje hangen maar dan met een salaris van 2K bruto in de maand . Die bar met 50 jarige mannen vinden het maar wat irritant dat jij als semi hipster met je “dotje” komt zwingen in hun territorium. Daarbij ben jij volgens mij de grootste import Amsterdammer die alleen maar over je schouder kijkt wie er allemaal op de parade is. Laat iedereen lekker komen. Groet 29 jarige. Wél opgegroeid in de stad .

  1. Misha

   Jet, niet huilen, Amsterdammert.

 7. Kate

  Ik vind het artikel hilarisch en ook vooral ook zo bedoelt als ik #10 lees. Neem het met een korreltje zout en wanneer je er niet om kan lachen, stop dan snel met lezen!

 8. Jootje

  Hi Dotje, ik heb super gelachen om je post. Ik kon me helemaal inleven in het verhaal en zag het helemaal voor me. En ach een spelfoutje hier of daar, maakt het verhaal er niet minder grappig door. Jammer dat mensen zo kunnen zeuren om details, maar wel het hele verhaal lezen of proberen jou te vertellen hoe je bent. Blijf lekker schrijven over onze stad en allemaal wat daar gebeurt. Ik weet zeker dat er heel veel mensen enorm van genieten. Ik in ieder geval wel!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top