OURGROUND
No Comments

Top 3: booze in de bios

Ik heb een tijdje in Finland gewoond. In de winter. En ja, dat is net zo depressief als het lijkt. Het ontbreken van daglicht maakt een mens gek, kwam ik achter. Bij gebrek aan ritme kwam het weleens voor dat ik om 3 uur ‘middags mijn avondeten aan het bereiden was, of om een uurtje of 4 al naar de fles greep. In die periode van vrieskou en eenzaamheid heb ik bijna alle films gezien ooit gemaakt. Onder het genot van een glas zelfgestookte terpentine (De Finnen zijn dol op coma zuipen, maar weigeren er exorbitante bedragen voor te betalen, dus maken ze het zelf) kroop ik op m’n IKEA stretcher. Heerlijk. Nooit meer naar huis. Nee grapje. Eenmaal thuis en van de duisternis verlost, mistte ik mijn routine. Want drank en een filmpje bleken een uitstekende combinatie. Helaas schenkt de Pathé louter gore wijn en Grolsh pils. Maar niet getreurd, ook in een aantal Mokumse bioscopen kunnen we genieten van een goed glas wijn terwijl we schuilen voor onze winterdepressie. Brandmerk dit top drietje op je netvlies, want het gaat je de winter doorhelpen. Promise!

de hallen OURGROUND Amsterdam1: De Filmhallen

 

Er is al veel geschreven over al het moois en lekkers wat er te vinden is in de nieuwe hotspot van Amsterdam: De Hallen. Een toch nog onontdekt pareltje zijn De Filmhallen. Een beauty van een bioscoop, eerlijk waar. Met 9 zalen ook nog eens opvallend ruim. Het Art-Deco interieur van één van deze zalen, de Parisienzaal, was jarenlang in gebruik bij het voormalig filmmuseum in het Vondelpark en staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als dat al niet genoeg is kun je in de prachtige foyer een drankje drinken én deze ook nog eens meenemen naar de bioscoopzaal. Dronken en voldaan zet je vervolgens koers naar De Foodhallen voor een snackje. Perfect.  

 

EYE_Filmmuseum OURGROUND2: Eye


Een perfecte avond aan de andere kant van de rivier (lees: ’t Ij) bestaat uit een diner in het fijne restaurant van EYE, afgetopt met een lekker intellectueel arthouse filmpje. Mocht je tijdens het eten die fles wijn niet helemaal op kunnen drinken (gaat het wel goed met je?), neem je ‘m gewoon lekker mee de bios in! En daar wordt totaal niet moeilijk over gedaan. Hoezee!

 

 

 

kriterion

3: Kriterion


Gesitueerd tegenover de UvA kunnen ze bijna niet anders dat booze toestaan in de zalen. Dompel je onder in deze ietwat linkse hipster scene, bestel een glas rood, kijk een zwart-wit film en je krijgt geheid zin om je de volgende dag weer in te schrijven voor die Master Filosofie.

 

 


Wat: 
bioscopen die het snappen
Waarom: een drankje bij de film (uit een echt glas!) is een must
Waar: de bios
Waarom: sla die winterdepressie KO

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top