OURGROUND
2 Comments

Top 3: dokken voor onnodige zaken

Wij Amsterdammers zijn gestoord. Waar ik in het Brabantse land voor een appel en een ei starnakel dronken naar huis rol, leeg ik in een willekeurige Mokumse bar-dancing sowieso mijn hele bankrekening. Wat een ellende! Toch zijn het niet alleen de prijzen die de pan uit rijzen. Het aanbod willekeurige, onnodige artikelen is nog nooit zo groot geweest. En wij trappen er collectief, met open ogen in.

Maar waarom? We zijn waarschijnlijk gewoon verwend, verzadigd en verveeld en daarom constant op zoek naar iets nieuws om ons geld aan te verpatsen. Slimme ondernemers maken hier gretig gebruik van en brengen deze gebakken lucht op de markt om te profiteren van de Amsterdamse VIP-ster met greedy edge.

De afgelopen tijd kwam de redactie van OURGROUND nogal wat zaken tegen die op z’n minst twijfelachtig genoemd kunnen worden. Bij deze een top drie. Trap er niet in!

1: Amsterdams kraanwater met komkommer en basilicum

Begrijp me niet verkeerd, ik ben fan van Marqt, maar dit artikel schoot me even in het verkeerde keelgat. Amsterdams KRAANWATER? Serieus? Voor €1? Wat is er gebeurd met de waterleiding? Zit er rattenkak in het water uit mijn kraan? Zijn komkommer en basilicum ineens gebombardeerd tot luxegoederen? Zijn we GEK geworden? Dit zijn zomaar wat vragen die bij het zien van dit product in me opkwamen.

2: Gebakken lucht

Op de Local Goods Market in De Hallen worden allerlei ambachtelijke, lokale en hippige snuisterijen verkocht. Niks mis mee, zou je denken. Super leuk zelfs. Maar helaas, ook hier gaat men een stapje te ver. Er werden, jawel, houten blokken met daar omheen gebakken lucht verkocht. Ja, echt. Het is natuurlijk een statement wat hier gemaakt wordt. Wel jammer dat dit statement de bezoeker maar liefst €34 kost en de beste man er hier 300 stuks van heeft verkocht. Gebakken lucht, m’n reet.

3: Allerhande superfoods en gezonde meuk 

Het voedingscentrum is ze aan het boycotten, die superfoods. En dat betekent dat wij voor een zakje gojibessen bij de AH ineens het driedubbele betalen van wat de toko om de hoek ervoor vraagt. En wat te bedenken van alle producten zonder gluten, suiker of zuivel? Waarom meer dokken als we minder krijgen?

Laten we met z’n allen ophouden met deze shenanigans en gewoon effe met onze beide benen op onze grond blijven staan.

Wat: Amsterdammers zijn aardig koopgek
Waar: op steeds meer plekken
Waarom: geen idee
Website: watisgebakkenlucht.nl

About the author:
Has 100 Articles

2 COMMENTS
 1. Marqt

  Beste Valentine,

  Wij reageren graag. Wij hebben niet het idee dat er iets mis is met jouw kraan. Het gebruik van het woord ‘oplichterij’ in deze blogpost stoot ons echter wel tegen de borst. Wij zullen proberen uit te leggen waarom wij deze benaming ongepast vinden.

  Wij houden ons dagelijks bezig met eerlijkheid en transparantie, en proberen die begrippen zo effectief mogelijk terug te laten komen in onze manier van werken. Dat hebben wij in dit geval ook gedaan, vinden wij, door slechts de inhoud van het flesje te communiceren: gewoon Nederlands kraanwater. Hiermee bieden wij onze klanten een milieuvriendelijker alternatief op het aanschaffen van bronwater, dat hier naartoe is vervoerd per vrachtwagen De leidingen liggen er ten slotte al.

  In onze optiek houden wij niemand voor de gek. Wij zeggen expliciet wat er in het flesje zit, namelijk kraanwater met komkommer en basilicum of met limoen en munt. Verder niets meer of minder. Wij beloven niets wat we met dit product niet kunnen waarmaken. Wij geven geen misleidende informatie over de inhoud van het flesje. Dat weten wij heel zeker, want wij doen de inhoud er zelf ’s ochtends in. Al vinden wij het erg jammer dat jij je bedrogen voelt, wij kunnen het niet eens zijn met de benaming ‘oplichterij’.

  Wij hopen dan ook dat je dat begrijpt, nu je onze kant van het verhaal kent. Zo niet, dan ben je altijd welkom om te bellen of te mailen. Of om nog een blog post te schrijven natuurlijk. Wij staan altijd open voor discussie over onze werkwijze en ons assortiment.

  Met vriendelijke groet,

  Marqt

  Barentszplein 7
  1013 NJ Amsterdam
  P: +31208207700
  W: http://www.marqt.com

 2. Valentine

  Beste Marqt,

  Bedankt voor jullie reactie op onze blogpost. Wij vinden het fijn te weten dat onze meningen gelezen worden, daar doen we het voor!

  Het spijt ons dat jullie vallen over het woord ‘oplichterij’. Deze benaming hebben wij onder het gehele artikel gezet om onze post over het algemeen gezien meer kracht bij te zetten, niet op jullie als bedrijf te betichten van oplichterij. Zoals wij ook al in de blog aangeven, zijn en blijven we fan van Marqt.

  Waar deze post vooral over gaat is de vlaag van “hippe” artikelen waar vooral de Randstad door overspoeld wordt en dat deze vaak tegen te hoge prijzen worden verkocht in vergelijking met de rest van het land. De Amsterdammer staat naar onze mening meer open voor innovatieve producten die een (prijzig) statement maken, een mooi labeltje opzit of gewoon in de mode zijn. Onder het mom van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ hebben wij het kraanwater uit jullie assortiment in deze lijst opgenomen.

  We volgen jullie gedachtegang achter dit product, en we snappen dat dit geen oplichterij is. Wel vinden wij het nog steeds een product waarbij we onze wenkbrauwen even optrekken. We zullen het woord ‘oplichterij’ dan bij deze rectificeren.

  Vraag en aanbod zullen altijd blijven bestaan. En wij zullen ons over sommige zaken altijd blijven verwonderen. Als we in de toekomst vragen hebben over één van de producten, zullen we jullie meteen om opheldering vragen! Misschien kunnen we zelfs in de toekomst tezamen de wereld over de eerlijkheid en herkomst van producten informeren?

  Met vriendelijke groet,

  OURGROUND

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top