OURGROUND

Top 3: Liquid dinner in december

mercato campari

December dit, december dat. Lichtjes en kadootjes. Natuurlijk. Maar ondertussen sta ik gewoon met mijn courgette en pak yoghurt in de Appie. Ik kijk naar de jongen voor me. Hij gaat wel slecht en dus superlekker eten. Het water loopt me in de mond. Ik wil bijna hardop zeggen: “Wow, jij gaat lekker eten vanavond.” Ik besef op tijd hoe wanhopig dat zou klinken. Alsof ik mezelf letterlijk wil uitnodigen aan zijn tafel vanavond. Daarom staar ik weer stoïcijns naar de loopband. Ik wil ook slecht eten. Het liefst heel veel. Maar ik moet van mezelf deze maand op de calorieën en op de kleintjes letten.

Oke boeiend. Ik bezuinig wel op het kerstcadeau van Tante Tanja. Ik verstop mijn courgette en andere items tussen de bak met overgebleven pepernoten bij de kassa. Ik app mijn vriendinnetje dat de plannen voor het eten gewijzigd zijn. We gaan erop uit. December of niet. Hier drie tenten die je niet mag missen.

  1. Le Coq

Een dag voor Sinterklaas, opende op ‘t IJ het leukste kadootje van Amsterdam. Een zwevend restaurant van IQ Creative & Steven Pooters (o.a. George & Lobsterhouse.) Voor de culinaire invulling van dit pop-up restaurant is Lex Kok verantwoordelijk. Toepasselijke naam. Bekend van WPA en Le Garage. Het interieur van deze tent is ‘all black’; lokaal meets internationaal op de kaart zowel als sfeer. De bar biedt naast een zeer uitbereide selectie van cocktails, ook veel bijzondere bieren.

  1. Mercato Campari

Kinkt als een stoere cocktail. Is in werkelijkheid een pop-up bar op de Ten Katestraat die dit ook aanbiedt. Alles is op basis van Campari of Aperol. Bereidt je dus voor op Negroni’s en Americano’s De bar wordt beheerd door niemand minder dan Ciro Adriano de Georgio. Wat van ver komt, is goed toch? En dat klopt. Deze barman komt uit Napoli. Hij is dit jaar uitgeroepen door het horeca vakblad Entree als Beste Bartender. Wees er wel snel bij want het is een pop-up concept voor de maand december. 

  1. Hugo’s Bar & Kitchen 

Hugo’s is de grote winnaar in de categorie Beste Cocktailbar 2014 van bovengenoemd vakblad. Hugo’s wordt geroemd om hun bijzondere, kwalitatieve producten. Hugo’s heeft de juiste sfeer en het personeel heeft veel kennis in huis. Oh yes. Hiermee is het Hugo de Grootplein weer een parel rijker. Als je geluk hebt staat Florian achter de bar. Gegarandeerd feestje. In je glas. 

Wat: Troost en een beetje liefde in een glaasje.
Waar: Zwevend boven ’t IJ of gewoon op het vaste land van Amsterdam. Amsterdam, het mooiste land van Nederland.
Waarom: Omdat een cocktail ook best een hele maaltijd kan zijn. #Liquid dinner

About the author:
Has 44 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top