OURGROUND
No Comments

OURGROUND top 3: Ontbijten voor gevorderden

YES! OURGROUND gaat aan de lijstjes!. Vanaf nu zal de redactie  je om de week de  top 3 van die week presenteren. Deze eerste gaat over het belangrijkste moment van de dag: Ontbijt!

Ieder mens moet ontbijten. Veel mensen doen het niet en voor die mensen is deze blogpost dan ook niet bedoeld. Zelf ben ik een fanatiek ontbijter. Thuis ga ik compleet los en flans ik in een handomdraai groene smoothies, dadel/goji repen of een proteïne pannenkoekje in elkaar. Nouja, overdrijven is mijn vak, maar toch. Feit blijft dat ik van een beetje luxe houd en mij ook graag laat bedienen. Ik  verlang daarom ook méér dan alleen kleffe deegwaar of magere yoghurt met muesli van de AH.

Voor mensen die dit óók willen: hierbij geef ik mijn top drie favoriete adresjes prijs. Enjoy!

1. De Ruyshkamer

Een béétje verborgen tussen Centrum en Oost vind je De Ruyshkamer. Neem plaats in een vintage zetel, pak een krantje en geniet van een shot vers groen supersap. Je bestelt hier een kom yoghurt gevuld met allerhande superfoods maar ook  een simpel bammetje hagelslag. Mij hoor je niet klagen, integendeel.

2. Puccini

Mijn laatst ontdekte parel. Op het hoekje van de Staalstraat lik je je vingers af bij een uiterst charmant, kakelvers en gezond ontbijt. De yoghurt is mager, het fruit zacht en sappig en de zalm rijk besprenkeld met fijngechopte bieslook. Dit is de uitgelezen plek voor een early morning dinner-date!

3. George

Zeker eens per week strijk ik neer op de comfortabele banken bij George Deli op de Utrechtse straat. De ultieme plek voor een brak edoch sophisticated ontbijtje. Als mijn poriën nog alcohol bloeden van de avond ervoor heb ik niet zoveel zin in ongemakkelijke praatjes met vage bekenden, kirrende toeristen of vervelende bediening. Bij deze vestiging van George is geen van allen het geval. Verse sapjes, heerlijke pancakes en een krantje; de perfecte zondagochtend.

Wat: ontbijten voor gevorderden
Waar: all over town
Waarom: omdat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is
Website: ontbijten is een must 

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top