OURGROUND
No Comments

Top 3: op een berenvel voor de haard

Oké, het is weer december. Amsterdam verkeert vanaf nu officieel in diepe winterslaap. Van de een op de andere dag is iedereen ineens oersaai geworden, zo lijkt het. En burgerlijk. Wordt in de zomer pas rond een uurtje of tien een tapa naar binnen geschoven, zitten we nu om klokslag zes uur met hongerklop te staren naar een pan stampot.

Het duurt bij mij gemiddeld iets langer om deze kneuterigheid toe te laten. Maar eenmaal omarmd, speel ik het spel als een winnaar. Teken me uit op een berenvel, tot op de gebreide sokken van mijn grootmoeder na poedelnaakt, slurpend van een kom erwtensoep, heerlijk voor het haardvuur. En dat terwijl ik jan en alleman versla tijdens een pot Kolonisten van Katan. Want god, wat is het leven prachtig voor de open haard.

Helaas is menig schouw in de Amsterdamse huiskamer alleen voor de sier. Daarom verwen ik jullie met wederom een lijstje, volledig gericht op stads’ openbare open haarden. Tot snel op een berenvel!

1. Café de Wetering

De ab-so-lu-te nummer #1. Deze op het eerste gezicht ouwe vellen kroeg is al jaren mijn favoriet. Vanaf het moment dat ik acht jaar geleden voet in eigen straat zette is dit mijn vaste adres voor peuken, wijn, leverworst en inderdaad, een loeiwarme fik. Vanuit mijn huis ruik ik precies wanneer de haard wordt aangestoken, trek ik m’n trui uit (het is er echt echt echt heel erg warm) en sprint ik naar m’n stamkroeg. Doe het ook, zou ik zeggen.

2. The College Hotel

Naar deze plek kom ik eigenlijk om twee redenen, de knusse, kerstige haarden én de wc, maar daar op een later tijdstip meer over (HIJ IS ECHT PRACHTIG!). Zoals de naam van het hotel al doet vermoeden, is dit een broedplaats voor hoteliers, obers en sommeliers in de dop. Kom hier dus niet voor de beste service, maar wel voor één van de beste haarden van de stad.

3. Hotel V Nesplein

Een dubbele score voor Hotel V. Niet alleen prijkte het eerder al in onze top 3 als één van de beste werkplekken voor stadsnomaden, heerlijk chillen rondom de haard van het restaurant is hier ook een feest. Combineren mag natuurlijk ook. Aan jou de keus!

Wat: warmte in de winter
Waar: de drie beste open haarden in Mokum
Waarom: het is KOUD. Laten we het er dan maar van nemen
Website: koop hier je haardhout

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top