OURGROUND

Top 3: restaurants waar je met je ouders moet eten

Papamama

Eén keer in de zoveel tijd is het zover. Het wordt niet gevraagd, maar meestal aangekondigd. “Dag schat, we komen naar Amsterdam zaterdag”. Ik zit op de bank, kijk om me heen en het zweet breekt me uit. Tussen alle bedrijven door (werk, drinken, raven, sporten en slapen) moet ik ergens tijd vinden om deze zwijnenstal om te toveren in een ruimte waar ik vader en moeder een kopje koffie kan aanbieden.

Culinaire wolven die het zijn, willen ze daarna hoofdstedelijk getrakteerd worden op een feestmaal. Ze zijn redelijk goed geïnformeerd en ietwat veeleisend. Ik heb er daarom een hele kluif aan ze steeds opnieuw te verassen terwijl ik hun hang naar een goede Sauvignon en een goed maar betaalbaar stuk vlees of vis niet uit het oog mag te verliezen. Om mij heen hoor ik dezelfde problemen. Vandaar een top 3 gewijd aan restaurants waar je met je oudjes kunt eten. Succes verzekerd!

1. Marathonweg

De Stadionbuurt is de laatste jaren getransformeerd tot rustige yuppenwijk. De mensen achter restaurant Marathonweg hebben dit goed ingeschat en serveren  goede stukken vlees, op een rustig en groot terras voor een topprijs. Het menu verandert om de haverklap, dus aan verrassingen geen gebrek. Je ouders kunnen de auto met gemak in de buurt parkeren voor weinig euro’s.

Marathonweg

2: The Seafood Bar

Ook wel (door mij) de Cote d’Azur van de binnenstad genoemd. Een feestelijkheid (zoals een verjaardag) wordt hier nog frivoler door de enorme schalen fruit des mer en oesters die ze serveren. De bediening is aardig en neemt de tijd om al je moeders’ vragen rustig te beantwoorden.

seafood-bar-restaurant-amsterdam-3(p-restaurant,16580)(c-0)

3: Entrecote et les Dames

Een gouwe ouwe. De groene saus die ze hier bij de entrecote serveren is onovertroffen en -helaas- nog steeds het geheim van de chef. Als je ouders nog terug moeten rijden maar toch een flesje willen bestellen, zitten ze hier goed. Je betaalt namelijk alleen voor wat je drinkt.

Wat: parents-proof restaurants
Waar: Mokum
Waarom: omdat een goede beurt maken bij je oudjes nooit mis is
Website: andere activiteiten voor je old people

About the author:
Has 100 Articles

2 COMMENTS
  1. Lavinia Cooks

    Yes, alledrie afgevinkt en helemaal mee eens! Speijkervet, Loetje en Fier behoren ook tot onze favorieten.

  2. martine

    Heb ze alle drie geprobeerd met m’n (schoon) ouders. Gister bij Willems geweest. Ook echt een aanrader!!

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top