OURGROUND
No Comments

Top 3: Smokin’

 

 

rsz_volks3

De sigaret en ik zijn staan op gespannen voet. Hoewel ik onze jarenlange, destructieve relatie vorig jaar officieel beëindigde, verleidt die Marlboro cowboy me nog een vrijdagje te veel. Als ik dan toch een scheve schaats rijd, doe ik het met een zekere waardigheid, hoe dubieus ook.

Het rookverbod is al een aantal jaren van kracht, maar de mazen van de wet worden door menig Amsterdamse uitbater opgezocht en, tja, uitgebuit. Bibberend, met een arm vol kippenvel staan groepjes verslaafden (zelfs tijdens deze horrorzomer) rondom een warmtelamp. Niet echt bevorderend voor de sfeer in de bar. Slimme zaken doen de horeca bazen die een rookruimte hebben ingericht. De één nog relaxter dan de ander. Roken was nog nooit zo leuk!

Een top drietje, speciaal voor alle addicts en zwakkelingen. Zondigen doen we namelijk het liefst zo comfortabel mogelijk! Daar gaan we:

1: Bo Cinq
De rookruimte in Bo Cinq is leuker dan de rest van de tent. Zelfs als ik gestopt ben zit ik liever hier dan aan de bar. Industrieel maar toch huiselijk, het is hier vechten voor een plekje!

2: Het Volkshotel
Het is prettig asfalteren bij Het Volkshotel. Roken met uitzicht is sowieso altijd beter dan roken zonder en het is er ook nog eens enorm gezellig. Bij de opening hadden we nog wat opmerkingen hier en daar maar inmiddels schijnt het helemaal top te zijn. 

rsz_volks

3: Het Conservatorium Hotel
Het Conservatorium hotel herbergt waarschijnlijk de sjiekste rookgelegenheid in town. Niet alleen in de high-end sigarenwinkel La Casa del Habano kan in een echt humidor genoten worden van rookwaar, ook de Tunes bar heeft een goede rookruimte.

Wat: smoren, paffen, hijsen in Mokum
Waar: de beste indoor rookruimtes in de stad
Waarom: omdat rokers ook binnen willen chillen
Website: hier mag je binnen roken

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top