OURGROUND
No Comments

Top-3 vegan eten in Amsterdam (ook voor omnivoren)

Taart - Golden Templeraw+vegan indonesische salade - Golden Temple

Wat hebben Nathalie Portman, Steve-O, Thom Yorke, Fiona Apple en Jason Mraz met elkaar gemeen?  Ze hebben allemaal de biefstuk afgezworen en de kaasplank definitief naar het verleden verbannen. Veganisme is allang niet meer alleen voor freaks met onfrisse dreadlocks en onfrisse oksels.

In oktober deed ik mee aan de Vegan Challenge. Dat betekent 31 dagen zonder vlees, 744 dagen zonder vis, 44640 minuten zonder kaas. Vier zaterdagen opstaan zonder gekookt eitje, minimaal 23 werkdagen doorkomen met een tostiloze lunch en 4 zomibo’s zonder kaasstengels en bitterballen. Au. Nogal een uitdaging, maar wel één die ervoor zorgt dat ik me fitter voel en bewust word van wat ik dagelijks naar binnen prop.  En ik wil mijn ogen niet gesloten houden voor dingen die ik eigenlijk heel goed weet. Ook jij weet hoe het er in een gemiddelde bio-industriële kippenren aan toe gaat, ook al heb je er nooit één stap gezet. Ik geloof er heilig in dat ik, mijn kleine, nietige, Amsterdamse ikje, door af en toe veganistisch te eten een verschil kan maken.

Gelukkig dringt dat tot steeds meer mensen door! Daarom hoef je tijdens een vegan maand/week/avond absoluut niet op een houtje te bijten. Deze vegan hotspots zullen zelfs de grootste carnivoren laten smullen:

beter en leukBeter & Leuk – de knuste

 

Op de Eerste Oosterparkstraat ontbijt of lunch je aan huiselijke houten tafeltjes. Ondertussen kun je je slag slaan door het kopen van mooie hebbedingetjes, art, kleding en lifestyleproducten die er te koop zijn.

 

 

VliegendeSchotel1De Vliegende Schotel – de authentiekste

Verwacht geen haute cuisine, maar wel het meest authentieke vega(n) restaurant van Amsterdam. Dit is het oldskool geitenwollensokkenwerk. Pinnen is niet mogelijk maar laat je daardoor niet weerhouden: je mag je rekening met behulp van internetbankieren voldoen.

 

 

 

golden templeGolden Temple – de ultieme

 

Vegetarisch, vegan en zelfs raw food: de meest complete dierloze dinerervaring vind je hier. De tortilla’s en curry zijn aanraders. Maar die banana cream pie… die maakt in z’n eentje een hele maand veganistisch eten de moeite waard.

 

 

 

MarcellaMarcella werkt als freelancer voor o.a. dagblad Metro, Aimforthemoon en De Bezige Bij. Ja, ze is een beetje een letternerd, en ze heeft van die voorliefde haar beroep gemaakt. ‘Liever 100 dan 10 dingen tegelijk’ zou haar levensmotto kunnen zijn, en ze houdt ook van Croky Bolognesechips, La Chouffe en eindeloos uitgebreid koken+eten.

 

 

 

 

Wat: Visvrij, vleesloos en kaasarm smullen in Amsterdam
Waarom: Veganistisch eten is hip
Waar: In Amsterdam-Oost, de Jordaan en de Utrechtsestraat
Website: beterenleuk.nl, vliegendeschotel.com, restaurantgoldentemple.com

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top