OURGROUND
No Comments

Top 5: Schatkaart van Amsterdam

schatkaart amsterdamIk hou van schatten. Wie niet? Als ik ’s avonds op de fiets zit naar huis, dan rem ik gerust even af bij verschillende grofvuil stapels. Regelmatig vind ik iets. Soms is het direct awesome, soms moet ik het een beetje opknappen of er juist iets afslopen. In de afgelopen jaren heb ik mijn woning verrijkt met een ontelbaar aantal bijzettafeltjes, kastjes en frutsels. Als ik er klaar mee ben, geef ik het weg, verkoop ik het op Marktplaats of zet ik het weer op straat in de hoop dat een onbekende stadsgenoot er blij van wordt.
Zo heb ik jaren geleden een keer een schilderij gemaakt, deze in mijn huis gehangen maar op een gegeven moment was ik hem zat. Ik stelde de geschilderde vrouw in glitter bikini op canvas ten toon bij een van de afvalbakken bij mij in de straat. Na een uur keek ik en was hij weg. Totdat ik een jaar of twee weer langs die plek kwam en daar, op precies dezelfde plek en manier ten toon gesteld, mijn creatieve uitspatting zag staan.

Regelmatig ga ik er op uit om “betaalde” schatten te zoeken. Volgens mijn eigen bedachte regel is iets pas een schat als het geweldig is, maar ook (te) goedkoop geprijsd, eventueel na onderhandeling.

Hier een schatkaart van Amsterdam met daarop plekken waar je vaak schatten kunt vinden.

1. De lokatie (twee locaties) 

  • Oost. Deze lokatie is redelijk klein, maar het is makkelijk om eventjes langs te fietsen. Elke dag komen mensen daar spullen brengen, dus elke dag kans op prijs.
  • Noord. Deze is veel groter dan bovenstaande. Goed voor oude platen, soms voor de muziek soms voor de mooi ontworpen hoezen. Oude kastjes en radio’s zijn hier vaak in overvloed. Je kunt hier makkelijk komen en parkeren met de auto.

kringloop de lokatie


2. Jutterdok – Centrum, Noord, De Baarsjes en Zeeburg

Juttersdok Postjesweg is erg chill, je hebt er veel kleding (gesorteerd op kleur) en meubels die vaak erg fout, dus goed zijn.

juttersdok meubels


3. Neef Louis + Van Dijk & Co

omg-duurDit zijn twee verschillende zaken tegenover elkaar in Noord. Ik noem ze tegelijk omdat je er best goede dingen kunt vinden, maar de prijzen zo hoog zijn dat ik er weinig echte parels scoor. Ondanks dat ik de moeite van anderen zeer kan waarderen omdat ze een “voorselectie” doen, vind ik niet dat het vijf keer zo duur mag zijn dan wanneer ik het zelf zou vinden.

 


 4. Ari –Overtoom

wilhemina muntjeAri doet ook een voorselectie, maar houdt vervolgens de prijzen schappelijk. Ik heb zelfs een keer een portemonnee gekocht daar, waar later nog een heel oud Wilhelmina muntje in bleek te zitten. Na wat research op internet, bleek deze meer waard te zijn dan ik voor het portemonneetje had betaald. Joepie!

 


5. De Klederij – Van Woustraat

nike-air-force-1Dit is een klein winkeltje voor tweedehands dames- en kindermode. Veelal is het super truttig, maar je moet goed kijken. Ik heb hier weleens gloednieuwe Nike Airforce One gevonden in mijn maat 38,5 voor 25 pietermannen!

 

Wat: schatkaart kringloop Amsterdam
Waarom: omdat bijna iedereen van schatten houdt
Waar: door heel Amsterdam
Website: Nog meer kringloopwinkels 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top