OURGROUND
No Comments

Top 5 to-do’s in Amsterdam tijdens de winter

amsterdamwinterOpstaan in het donker en na werk weer naar huis fietsen in het donker is niet altijd goed voor onze gemoedsrust, door de vrouwenbladen ook wel “de winterdip” genoemd. Maar voordat je spontaan emigreert naar palmbomen en andere tropischheid, Amsterdam doet er alles aan om het ook in de winter behaaglijk voor je te maken. We laten ons niet kennen, hierbij 5 tips om de winter vrolijk door te komen.

The Champagne Club pop-up bar  
The Breakfast Club Wibautstraat wordt twee weekenden overgenomen als Champagne pop-up bar. Vanaf 17 uur wordt dit ontbijtwalhalla omgetoverd tot een waar champagne-tasting fest, begeleid door de mooist passende amuses. Met maar liefst 18 kwaliteiten van de welbekende champagnemerken. Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Dom Pérignon en Krug zal nuchter thuiskomen lastig worden. But ey, Champagne is always the answer!

Hiphop museum
Je leest het goed, hiphop gaat verder dan ho’s en b*tches! Praat mee over vragen zoals: “Kan een museum een inspiratiebron zijn voor de hiphopcultuur en andersom?’ Hoe kunnen platformen als het HipHopHuis, Puna en Top Notch hieraan bijdragen? En hoe zijn de wereldwijde invloeden van hiphop terug te zien in Nederland? Tijdens de tweede editie van het hiphop museum op 11 december. 

Curling
Vanaf 9 december kun je op het dakterras van Floor17 terecht voor een potje curling. Whut? Jaja, het winterse broertje van jeu de boulen, maar dan op het ijs! Dus charter je vrienden voor een spelletje curling op 85 meter hoogte en maak ze allemaal in. Ook leuk: op 17 en 18 december staat er een complete kerstmarkt naast de curlingbaan met local goods. Vinden wij heel erg ok.

schermafbeelding-2016-12-06-om-19-45-41

Dansen bij Valhalla
17 december is het weer tijd voor het magische Valhalla. Als je het echt niet meer ziet zitten tijdens de donkere dagen dan is dit de plek om weer tot leven te komen. ‘S werelds geweldigste wintercircus, een nacht van wonderen, mysteries, circus acts en een labyrint van muzikale stijlen. Dance the night away!

 

 

Vondelparkloop ‘Light the Night
Als je dan toch wilt hardlopen, doe het dan spectaculair tijdens de vondelparkloop ‘Light the Night’ op 11 januari 2017. Bij deze run hol je tien kilometer vergezeld door spectaculair licht plus muziek, veel leuker kan het niet worden.

Wat: tips om de winter door te komen
Waar: Amsterdam
Waarom: de stad heeft genoeg te bieden
Website: amsterdamwinter.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top